Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cvettomirr - специалист
Имам следния проблем, захранвам една пещ 16 киловата а разстоянието от което взимам трифазен ток до нея е около 50м. След 1-2часа работа ми прави следния проблем, контактора не иска да залепи добре и да пуска ток, сменях го с друг същата работа. Напражението ми пада от 230волта на 190-200волта, какви са начините да се справя с този проблем, какво да търся на пазара и да купя, че така не бива.
moimoimoi - майстор
то не се знае преди електромера колко е яко захранването

може да пробваш оперативната верига да се захранва от оперативен трансформатор 220/220 волта който има възможност за корекция 5-10%
така би трябвало като му подаваш 200 волта на първичната ,на вторичната да имаш 220

всъщност може да ползваш всякакъв оперативен трансформатор който има корекция само че трябва да си смениш бобината на контактора за да отговаря на вторичното напрежение на трафа

примерно 220/12; 220/24; 380/12; 380/24

пп: и най лесния за мен начин що се отнася до реализирането
нормален трансформатор 380/24 волта само че на първичната не подаваш 380 а 220 волта,така на вторичната ще получиш 13.8-14 волта и след като падне напрежението най вероятно ще си дойде на 12 волта,сменяш бобината на контактора с 12 волта и готово
Последна промяна от moimoimoi на пет фев 15, 2013 5:08 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Може да се ползва автотрансформатор/скъпо/ или контактор с бобина на по-нисък волтаж или SSR релета/не знам как се държат при пад на напрежението/.
Junak - майстор
Може да използваш и такъв - като автотрансформатор.
Изображение
cvettomirr - специалист
кабела е 16 квадрата алуминиев
cvettomirr - специалист
Според мен няма как да монтирам солид стейт реле, тъй като уреде ми не е с релеен изход. Може би и бъркам. Забравих да кажа че контактора е 100А от чешките с 380V на бубината. Ако има някакъв начин за минимални изменения по електрическата част ще е добре.
Последна промяна от cvettomirr на пет фев 15, 2013 5:28 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
според мен с релета ще стане ама ти трябва 100амперови http://vikiwat.com/solid-stejt-rele-lrs ... r29.7.html
ама цената им е 67 лева по 3 прави 200лева,оделно и охлаждащ радиатор гоооолям
VLADO66 - майстор
moimoimoi написа:
според мен с релета ще стане ама ти трябва 100амперови http://vikiwat.com/solid-stejt-rele-lrs ... r29.7.html
ама цената им е 67 лева по 3 прави 200лева,оделно и охлаждащ радиатор гоооолям
Пещта е 16кW

Тема "Проблем с ниско напражение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: