Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Интересувам се от направа на фигури от гипсокартон и ми е интересно в какъв порядък вървят цените. Знам, че има разлика от фигура до фигура, затова показвам снимки произволно избрани от нета, като идеята ми е да бъде нещо подобно. Интересува ме ориентировъчно цената на самата фигура труд и материали, без шпакловката, латекса, и скритото осветление. Като параметри около 2.5/2.5 м.

Прикачен файл

hp84p9z5-l.jpg
hp84p9z5-l.jpg (12.64 KиБ) Видяна 8808 пъти

Прикачен файл

Figuri_ot_gipsokarton__8_.jpg
Figuri_ot_gipsokarton__8_.jpg (13.29 KиБ) Видяна 8808 пъти

Прикачен файл

EL-1.jpg
EL-1.jpg (9.08 KиБ) Видяна 8808 пъти
Pooh - майстор
За подобни прости фигури, по принцип, ценообразуването би следвало да е:
1. лв./m² - квадратурата на дъното на фигурата и на основния таван (ако се прави)
2. лв./m' - дължината на борда. Следват малко класификации на видовете бордове, по сложност на изпълнение и съответно - цена:

- прав борд - най-лесен за направа и съответно - най-евтин
- прав борд по крива/радиус - горната цена, умножена по 1,5-2
- борд за скрито осветление - като цена и сложност на изпълнение, обикновено съвпада с криволинейния борд от горната точка, но времето за изпълнение е по-дълго (има допълнително шпакловане, което трябва да изсъхне и да се обработи, преди финалните обработки)
- борд за скрито осветление по крива/радиус - горната цена, умножена по 1,5-2

Само за справка - цените на обикновения-прав борд се движат около 7-12 лв/м' - крайна цена. Останалите калкулации, може да си ги направи всеки сам.

*Посочените цени и коефициенти не са крайни - зависи от сложност на изпълнение, изпълнител и договорка. Опитвам се само да дам някаква насока, как изпълнителите "измислят" цените на фигурите.

Прикачен файл

bord-profil.JPG
Двата най-често срещани профила на бордове.
bord-profil.JPG (5.32 KиБ) Видяна 8782 пъти
Да разбирам ли, че подобна фигура като тези от снимките като труд би струвала около 200-300 лв при приблизителни размери 2.5/2.5???
Pooh - майстор
Показаните снимки са много различни. Дай чертеж на фигурата, която искаш и ще я обсъждаме. На 6m² (2,5/2,5), много дивотии могат да се сътворят. Така наизуст, няма кой да коментира.

Само за справка - средната снимка (кръгчето), под 100-150 лв. няма кой да ти го направи, ако и да е под 1m². Изобщо приеми цифрата 100, като минимум, за която някой би се вдигнал да работи подобна работа (фигури от гипсокартон).
Добре, а за колко време може да бъде изпълнена фигура като тази кръглата, с размери 2.5/2.5? Колко дена?
Pooh - майстор
3-4 дена, Заради съхненето на всеки слой шпакловка, иначе - 20-ина работни часа.
Спирам да коментирам цени, че ще ме плескат. :-#
Ако искаш цялостна разбивка - има Лични съобщения.

Тема "Фигури от гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: