• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
evsibo - специалист
Здравейте поне жената ме е напънала да направя един алпинеум железобетонна конструкция имам следния въпрос. Основата, която ще е плоча с размери 400х130х25 и трябва да се захване за вече съществуваща бетонна ограда, без да има на нея оставена арматура, където да се захване арматурата на основата и в последствие коритата на алпинеума какъв е начина? Вариант 1: Пробивам дупки в оградата с размер колкото е размера на арматурата набивам шишове и към тях връзвам арматурата на основата. Вариант 2: Пак пробивам дупки в ограда набивам анкери с шпилки http://www.vidira.org/site/dubeli_metal.php#./vnd.html и след това връзвам арматурата към шпилката. Питам, защото на много места съм виждал как подобни конструкции изграждани в последствие са се отлепили, а не искам и при мен да се получи грозно е. А ако има други решения споделете ги

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (53.59 KиБ) Видяна 4093 пъти

Прикачен файл

Untitled.jpg
А това е самият алпинеум
Untitled.jpg (38.02 KиБ) Видяна 4093 пъти

Прикачен файл

P1000840.JPG
това е дупката за основата и оградата за която трябва да се върже
P1000840.JPG (86.82 KиБ) Видяна 4093 пъти
VLADO66 - майстор
Вместо да се мориш с бетонища може да ползваш тези http://www.sofurban.com/zid.html.Видимия бетон не е толкова проста работа-трябва пластификатори,гладък кофраж,добро вибриране и т.н.
ebahti - майстор
Дупчи с бургията под ъгъл,през 10тина см . Ама алпинеума да е убав-по добре от каманяци да се напрай.... :wink:
evsibo - специалист
ebahti написа:
Дупчи с бургията под ъгъл,през 10тина см . Ама алпинеума да е убав-по добре от каманяци да се напрай.... :wink:
Гледахме ги тия далаверки ама ... абе жена , иначе с камък ще го облепвам.
evsibo - специалист
Ето до къде стигнах , без да си давам много напън

Прикачен файл

P1000902.jpg
P1000902.jpg (90.4 KиБ) Видяна 3573 пъти

Прикачен файл

P1000906.jpg
P1000906.jpg (61.7 KиБ) Видяна 3573 пъти

Прикачен файл

P1000971.jpg
P1000971.jpg (82.99 KиБ) Видяна 3573 пъти

Прикачен файл

P1000972.jpg
P1000972.jpg (81.12 KиБ) Видяна 3573 пъти

Прикачен файл

P1000973.jpg
P1000973.jpg (94.12 KиБ) Видяна 3573 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
evsibo написа:
Гледахме ги тия далаверки ама ... абе жена , иначе с камък ще го облепвам.
Трябва да сложиш яка хидроизолация отвътре, щото камъка ще се отлепи от влагата....
dadko - майстор
Интересно какъв ще е надписа на преградата, дето ще е висока 30 см...
evsibo - специалист
Колкото до хидроизолацията си мисля за това http://markita.net/borogrund-1l-impregn ... rosil.html поносимо като цена. Приемам и други предложения , а надписа на третото корито ще е "ама друг път"
nikolson - майстор
Тая тъща само с яхта.... :-D С камък щеше да си спестиш доста труд и последващи проблеми. :partyman:
VLADO66 - майстор
С този дренаж и при положение че се напече бетона ще трябва често поливане.
  • 1
  • 2

Тема "Как да стане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: