Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
Снощи рекох да си запиша показанията електромера и ми направи впечатление че тройния автоматичен бушон бръмчи като трансформатор. Май не е нормално а? 32 амера е но не помня марката.
Кво ще кажат специалистите.
mitko2be - специалист
Не не е нормално.Може да има хлабава връзка.Викай ЕРП-то дружество.32 А ми се струва малко за стандартно жилище.Според мен минимум 50А.Зависи от общата мощност.
wlado.. - напреднал
mitko2be написа:
Не не е нормално.Може да има хлабава връзка.Викай ЕРП-то дружество.32 А ми се струва малко за стандартно жилище.Според мен минимум 50А.Зависи от общата мощност.
Абе то жилище ама като гледам колегата говори за трифазен ток..което говори че ако заявената му мощност примерно е 10 kw монофазно си е около 50А а трифазно около 32А ..
pavelari - майстор
pipilica написа:
Снощи рекох да си запиша показанията електромера и ми направи впечатление че тройния автоматичен бушон бръмчи като трансформатор. Май не е нормално а? 32 амера е но не помня марката.
Често срещан недостатък при трифазните партиди. На пръв поглед 3 фази по 32 А си е 15-20 киловата мощност според вида на консуматорите, но от друга гледна точка, този предпазител може да падне от един мощен монофазен консуматор с ток около или над 32А, което ще рече над 7 киловата /активна мощност/ или около 4-5 киловата реактивна /климатици/. Причината може да се дължи на дефект в самия автомат - слаб контактен натиск, дефект /изкривяване/ в биметала или луфт в изключвателния механизъм за къси съединения. Това може да стане и заради слаба връзка и греене, което се предава на вътре в автомата а може и при продължително натоварване.
При нормални условия може да се чува слабо ако в този момент тока на една от фазите е голям.
Измерете консумацията с ампер клещи /търси жичкаджия/ в момента на бръмченето и ако тока е под 30А сменяте бушона с нов и скъп - ийтън, шрак, абб
Ако тока е над 32А - виж дали е възможно симетриране на товарите у дома /пак жичкаджията да помага/

а... ако предпзаителя е елмарк, деликси или чинт - директно го сменяй без да четеш горното
pipilica написа:
На кратко,ако си в нова кооперация стандарта ти е 32А,новото изискване ЧЕЗ,гледай да спазиш амперите иначе "балтия" чешка.
Викаш "жичкаджия" ако е след електромера, ако е преди ЧЕЗ инкасатор с заявление на телефона им.

Успех :yawinkle:

Тема "Въпрос за автоматични предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: