• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Дравейте, колеги! Потърсих, но неможах да открия подобна тема, такаче съжалявам, ако се повтаря.
Опитвам се да реализирам схема с 2х4 последователно свързани диода на 7.5V на 160mA, които да реагират на затъмнение на дневната светлина върху датчика. Интересува ме кой от 3те компонента да използвам: фотодиод, фототранзнистор или фоторезистор? Параметри, начин на свързване, от къде мога да ги набавя, всякъква информация ще ми е от полза. Благодаря!
todortv - майстор
Много не ми стана ясно, но примерно.
става въпрос сам да си го направя.
ivanovbg - майстор
Избери си схема https://www.google.bg/search?q=fotorele ... 53&bih=504 Принципно не е от голямо значение с какво ще го направиш. Зависи какво имаш под ръка.
kolev_k - специалист
Потърси в магазините за електронни компоненти!Със сигурност ще има китчета за сглобяване на фоторелета.
П.П.Сега разгледах сайта на Неомонтана.Предлагат 2 бр.китчета.
ivanovbg - майстор
То не е само фото реле, това мери и височината на която е ръката, скоростта с която се движи...Абе не ти е по силите да го направиш с подръчни средства.
AAsat - специалист
Не съм сигурен, че реализацията на устройството от линка е на базата на фотодатчици. Мисля че си на грешен път.
kolev_k - специалист
Ихаа,ти да не се запали по Жан Мишел Жар?
ivanovbg - майстор
В тези устройства светлините и лазерите имат само декоративна и цветомузикална цел.
  • 1
  • 2

Тема "Фотодиод, фототранзнистор или фоторезистор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: