Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
baiandrei - помощник
моля помогнете с инфо. за морзовите коноси.как се определят морз-1,морз-2 и теи нататък.кои кои е.и наи вече какъв е конуса на изходящия вал на фреза фу250,казанлък. благодаря предварително,ще се радвам,ако някои ме просветли.....
angelfilev - специалист
baiandrei написа:
моля помогнете с инфо. за морзовите коноси.как се определят морз-1,морз-2 и теи нататък.кои кои е.и наи вече какъв е конуса на изходящия вал на фреза фу250,казанлък. благодаря предварително,ще се радвам,ако някои ме просветли.....

Конуса на вретеното на ФУ251 е 7/24 ISO40 (предполагам и на ФУ250)

Прикачен файл

2013-03-13_065855.jpg
baiandrei - помощник
много благодаря.това е повече от супер. с риск да стана нахален,има ли такава таблица за iso...защото в саита които ме вълнува,предлагат цанго държачи с морз-3.морз-4 и iso-40.iso-50.... отново много благодаря,оказва се,че много са малко хората които са запознати.
patologa_ds - напреднал
Това с морзовете е голяма мъка. Скоро и аз се занимавах за моята бормашина. Аз съм с морз-2 (опашка).
В Пловдив продават на дребно в магазин ВЯРА. Имат всякакви видове. :)
Дано да съм бил полезен.
Ето и един линк за повече инфо:

http://www.beautifuliron.com/mttaper.htm
LazarGanev - "Велик майстор"
baiandrei написа:
оказва се,че много са малко хората които са запознати.
Нормално е, то какво остана от машиностроенето? Едно време половината ученици учеха в техникуми и знаеха, пък сега само гимназисти, учещи чужди езици. Това са стандартизирани захвати при металорежещите машини и се знаят от хора, които работят с тях. Както при къртачите напоследък се наложиха стандарти SDS Max и SDS+ и като имаш инструмент с такава опашка можеш да го сложиш лесно на машина със съответния захват
angelfilev - специалист
baiandrei написа:
много благодаря.това е повече от супер. с риск да стана нахален,има ли такава таблица за iso...защото в саита които ме вълнува,предлагат цанго държачи с морз-3.морз-4 и iso-40.iso-50.... отново много благодаря,оказва се,че много са малко хората които са запознати.
Това е, нищо , че се казва ГОСТ (государственный стандарт) :)

Прикачен файл

2013-03-13_185634.jpg
2013-03-13_185634.jpg (114.6 KиБ) Видяна 13046 пъти
baiandrei - помощник
отново сърдечно благодаря.

Тема "морзов конус." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: