Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
murgav - напреднал
Понеже брат ми е ученик и учетелката му искала някакъв доклад за стройтелството мисля че беше по свят и личност та ме питаше как се изгражда стена от тухла от газабен как ви смези се прилага и абсолютно всичко стройтелството незнам да ли тука трябва да се пише но ако някой знае някой сайт от който може да си напише нещо по въпроса нека да помогне
velsi - Почетен майстор
В кой клас е брат ти? Да знаем на какво ниво в техническо отношение трябва да е информацията.
Стефан - майстор
Преди малко се въздържах от мнение, въпреки, че прочетох поста. Просто колегата е пропуснал препинателните знаци. Но не в това е проблема. Имаше подобна тема за помощ за дипломна работа!!! В това ли е смисъла - някой да даде решение, заради оценката? Без някой да се замисли полезно ли е това?
любител - специалист
А стига, какви теми развивали децата сега. :?

Ми стените от тухли се зидат в зависимост от каква дебелина и каква големина тухла се използва. Има единични тухли (плътни и решетести), двойни и четворни (само решетести са).
Стени се зидат и с по-нови материали като керамични блокчета подобни на тухлите.
Свързващ материал е смес от вар и пясък (т.н хоросан), а се добавя и цимент. Измазването се прави със същата смес на поне два пласта и после може е още един декоративен последен, който може да е гипсова шпакловка за вътрешни сухи стени или циментова за влажни помещения. Има и куп други материали за завършване от изредените тук, може да се облицова с плочки, естествен или изкуствен камък.
Тухлите се застъпват шахматно като се зида права стена и по подобен начин се прави т.н припаска на ъгъл.

Газобетонните блокчета също се застъпват като се редят, но разликато от тухните са, че те се произвеждат с различна дебелина и се свързват със предназначени за целта лепилни смеси.

Темата е много дълга и аз не съм специалист, имам само обща култура за това. Потърси връзки за откраднеш нещо от учебник на специализирана гимназия по строителство.
velsi - Почетен майстор
Питащият не иска ние да му напишем доклада. Просто иска някаква насока. Но за да може да се даде трябват още подробности.
atos - помощник
Ами че влез в сайта на Ytong

Тема "Помогнете за стройтелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: