Понеже брат ми е ученик и учетелката му искала някакъв доклад за стройтелството мисля че беше по свят и личност та ме питаше как се изгражда стена от тухла от газабен как ви смези се прилага и абсолютно всичко стройтелството незнам да ли тука трябва да се пише но ако някой знае някой сайт от който може да си напише нещо по въпроса нека да помогне
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
murgav
- напреднал
6 мнения в "Помогнете за стройтелството"
Стефан
- майстор
Преди малко се въздържах от мнение, въпреки, че прочетох поста. Просто колегата е пропуснал препинателните знаци. Но не в това е проблема. Имаше подобна тема за помощ за дипломна работа!!! В това ли е смисъла - някой да даде решение, заради оценката? Без някой да се замисли полезно ли е това?
любител
- специалист
А стига, какви теми развивали децата сега.
Ми стените от тухли се зидат в зависимост от каква дебелина и каква големина тухла се използва. Има единични тухли (плътни и решетести), двойни и четворни (само решетести са).
Стени се зидат и с по-нови материали като керамични блокчета подобни на тухлите.
Свързващ материал е смес от вар и пясък (т.н хоросан), а се добавя и цимент. Измазването се прави със същата смес на поне два пласта и после може е още един декоративен последен, който може да е гипсова шпакловка за вътрешни сухи стени или циментова за влажни помещения. Има и куп други материали за завършване от изредените тук, може да се облицова с плочки, естествен или изкуствен камък.
Тухлите се застъпват шахматно като се зида права стена и по подобен начин се прави т.н припаска на ъгъл.
Газобетонните блокчета също се застъпват като се редят, но разликато от тухните са, че те се произвеждат с различна дебелина и се свързват със предназначени за целта лепилни смеси.
Темата е много дълга и аз не съм специалист, имам само обща култура за това. Потърси връзки за откраднеш нещо от учебник на специализирана гимназия по строителство.

Ми стените от тухли се зидат в зависимост от каква дебелина и каква големина тухла се използва. Има единични тухли (плътни и решетести), двойни и четворни (само решетести са).
Стени се зидат и с по-нови материали като керамични блокчета подобни на тухлите.
Свързващ материал е смес от вар и пясък (т.н хоросан), а се добавя и цимент. Измазването се прави със същата смес на поне два пласта и после може е още един декоративен последен, който може да е гипсова шпакловка за вътрешни сухи стени или циментова за влажни помещения. Има и куп други материали за завършване от изредените тук, може да се облицова с плочки, естествен или изкуствен камък.
Тухлите се застъпват шахматно като се зида права стена и по подобен начин се прави т.н припаска на ъгъл.
Газобетонните блокчета също се застъпват като се редят, но разликато от тухните са, че те се произвеждат с различна дебелина и се свързват със предназначени за целта лепилни смеси.
Темата е много дълга и аз не съм специалист, имам само обща култура за това. Потърси връзки за откраднеш нещо от учебник на специализирана гимназия по строителство.
Тема "Помогнете за стройтелството" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература