Здравейте на всички. Предстои ми да взема една тенис маса на която едната страна се е усукала от дългите години в които е била подпряна на една стена. Въпроса ми е има ли някаква технологийка с която да успея да я изправя или един път деформирана няма шанс за възстановяване. Ще съм благодарен на всички които имат идеи какво може да се опита преди да се изхвърли 
Всичко за дърводелството
9 мнения в "Усукана тенис маса"
parketmilanov
- специалист
здравей , много важен е момента дали само е усукана или започнала да гние, иначе постни снимки и все ще се измисли някакво решение.....идват ми поне 3наум но нека да и хвърля едно око..пък после ще ти наръся малко мозък и занимавка за следващите 20 дена:)
по това което са ми обяснили само е усукана, не е гнила, не е и одраскана даже. възможно е и днес да ми я докарат, само да го направят веднага ще я снимам и ще пусна снимки! благодаря за отзива 
griffin
- майстор
Колега ето една идея http://www.thewoodwhisperer.com/videos/ ... rsion-box/
това е torsion box, идеята е че конструкцията отдолу изправя материала отгоре. При теб т.к е маса която предполагам се сгъва варианта е да се направи или подобна конструкция от метал отдолу(което оба4е ще утежни масата но предполагам пак ще може да се сгъва. Другия вариант е да се направи от дърво ама тогава сгъването отива на кино. По принцип масите които съм гледал има метална рамка отдолу а горната част е или едно МДФ или някакъв тънък материал. Не знам твоята как точно се е огънала но металнатната конструкция би трябвало да е предотвратила това.
това е torsion box, идеята е че конструкцията отдолу изправя материала отгоре. При теб т.к е маса която предполагам се сгъва варианта е да се направи или подобна конструкция от метал отдолу(което оба4е ще утежни масата но предполагам пак ще може да се сгъва. Другия вариант е да се направи от дърво ама тогава сгъването отива на кино. По принцип масите които съм гледал има метална рамка отдолу а горната част е или едно МДФ или някакъв тънък материал. Не знам твоята как точно се е огънала но металнатната конструкция би трябвало да е предотвратила това.
не знам дали ще добиете представа от снимката,но ето я. долната е права,покрай нея си личи колко се е изкривала другата
накрая ще взема да я натисна с колата
надявам се на по-добри идеи от моите 
griffin
- майстор
Да значи тая е от най танканиите маси
.
Най лесния вариант е направи една рамка от профили отдолу и захвани плоскостта която е изкривена за тия профили, нашата служебна маса има 20х20 мм профили квадрат от които е направена рамата отдолу като в средата на квадрата има един напречен профил. Тука са се изхитрили и само са закрепили краката за МДФ-а
.
Захвани плота към рамката отдолу, разгледай по скъпи маси в магазин за спортни стоки ако не сам се изразил много ясно
.
Най лесния вариант е направи една рамка от профили отдолу и захвани плоскостта която е изкривена за тия профили, нашата служебна маса има 20х20 мм профили квадрат от които е направена рамата отдолу като в средата на квадрата има един напречен профил. Тука са се изхитрили и само са закрепили краката за МДФ-а
Захвани плота към рамката отдолу, разгледай по скъпи маси в магазин за спортни стоки ако не сам се изразил много ясно
todor_tsanov
- специалист
един мързелив и ниско бюджетен начин
дървесината е като вълнените дрехи когато са мокри се разтеглят изсъхнат ли се свиват
необходими материали - 4 единични тухли, кофа с вода и място за работа
на мястото се разлива водата за да се получи локва после се поставят тухлите така че локвата да е в средата и в/у тях се поставя масата с корема на горе докато чакаш можеш да закачиш някоя комшийка - технологията е от панти века и с доказан положителен ефект
дървесината е като вълнените дрехи когато са мокри се разтеглят изсъхнат ли се свиват
необходими материали - 4 единични тухли, кофа с вода и място за работа
на мястото се разлива водата за да се получи локва после се поставят тухлите така че локвата да е в средата и в/у тях се поставя масата с корема на горе докато чакаш можеш да закачиш някоя комшийка - технологията е от панти века и с доказан положителен ефект
Първото ми впечатление за материала от който е изработена масата е,че или плоскостта е водо-непромокаема или след това е боядисана с някакъв вид лак който я е запечатил, та не знам дали изобщо ще отрази водата която ще и сипя. Друго нещо което открих,че е изключително здрава. Опитах да и приложа леко усилие и изобщо не помръдна и сантиметър. За начало мисля да опитам да я поставя хоризонтална върху дъски които леко да я отделят от земята, но като чели трябва и някаква масивна тежест трябва да и сложа за да ускоря процеса до някаква степен. Ако не се получи мисля,че варианта с няколко профили и може би постепенното им затягане с цел изправяне ще свърши работа. 
сега ще ви споделя споделя за финал какво стана. поставих от долната страна дъски 3 на 5 сантиметра и ги завих с видии за дърво, и се получи!
Тема "Усукана тенис маса" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература