Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, проблемът ми е следния. Помпата за поливане ми е набита точно по средата на площадката наредена с плочки. И тъй като смятам да правя навес на това място искам да е преместя на 3 м. в страни по следният начин. на 1м. под земята ми се намира муфа и смятам да изкопая до нея да е заменя с коляно и от там с тръба до желаното място. Тръбата ми е набита 16м. в земята водата е на 5м. от повърхноста. Един колега ми каза че няма да мога да изкарам вода, защото ми се получавало над 7м. сух стълб. Та моля за съвет да рискувам ли да копая и да е местя по начина по който сам решил или ще трябва да набивам на ново тръба.
hidrazin - майстор
Не знам по какво ти е колега но явно не е свързано с водоснабдяване. Стълбът ти си остава 5 метра. Мести си я спокойно като много внимаваш за връзките да са добре херметизирани за да не копаеш пак.
:partyman:
Krass - майстор
При мен беше така, 3 метра настрани и метър вдясно. Нямаше проблем.
shotik - майстор
fidanin написа:
Здравейте, проблемът ми е следния. Помпата за поливане ми е набита точно по средата на площадката наредена с плочки. И тъй като смятам да правя навес на това място искам да е преместя на 3 м. в страни по следният начин. на 1м. под земята ми се намира муфа и смятам да изкопая до нея да е заменя с коляно и от там с тръба до желаното място. Тръбата ми е набита 16м. в земята водата е на 5м. от повърхноста. Един колега ми каза че няма да мога да изкарам вода, защото ми се получавало над 7м. сух стълб. Та моля за съвет да рискувам ли да копая и да е местя по начина по който сам решил или ще трябва да набивам на ново тръба.
Ако го правиш така ,тази удължителна тръба трябва да има лек наклон ,за да не остава въздух в нея и няма да ти работи помпата.Вместо само с две колена ,ще ти трябват четири и два нипела и връзваш колената по две с нипел и така към отвесните тръби с поне 10-15 см разлика в нивото им.
Krass - майстор
С ръчната като помпи, ще изкара въздуха. Така че и да остава въздух, няма да има проблем.
shotik - майстор
Krass написа:
С ръчната като помпи, ще изкара въздуха. Така че и да остава въздух, няма да има проблем.
Предполага се ,че възвратния клапан трябва да държи водата и като се пусне помпата,тя да засмуче и да изпомпва.Ако на всяко пускане се обезвъздушава,то си е мъка,нали виждам баджанака какво прави,но не иска да смени помпеното тяло,защото е със счупено едно ухо на капака и винаги влиза въздух и дори само да спре и да иска след секунди да пусне на ново,трябва да обезвъздушава.
Последно избутана от fidanin на съб мар 30, 2013 10:51 pm.

Тема "Преместване на помпа за поливане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: