• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dildes - специалист
Здравейте,
сдобихме се с малка къщичка и смятаме, че е удачно да започнем с покрива. Въпросът ми към вас е ориентировъчно каква сума да си приготвим за ремонт на покрив. Прилагам снимки, дано са достатъчни за да се прецени състоянието поне на първа ръка. Само като отметка - огледахме подпокривното пространство с непрофесионално око - не се виждат никъде течове. В къщата също няма следи от такива.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Открийте бързо и лесно точния специалист за ремонт на покриви!
Вадим Владимиров - специалист
С риск да бъда оплют, обруган ще ти кажа да смяташ от 120лв нагоре, за 1 кв.м. при положение, че си сменяш покрива. Но така като гледам други варианти нямаш.
nabi - специалист
здравеите зависи за какъв ремонт на покриви си се подготвил
всичко зависи от това в какво състояние са гредите отдолу
като разкриете ще си проличи
ако са сдрави гредите моге да минетесамо с подмяна на ламперията цялостно или частично там където е изгнила и ако има такава ,отгоре подпокривно фолио или воалит и нови керемиди на скара .
ianis-build - напреднал
Вадим Владимиров написа:
С риск да бъда оплют, обруган ще ти кажа да смяташ от 120лв нагоре, за 1 кв.м. при положение, че си сменяш покрива. Но така като гледам други варианти нямаш.
Няма да те оплювам, но 120 лв./м2 (че и нагоре) е доста висока цена за изграждане на нов покрив.
За демонтаж на стария покрив и изграждане на нов до ламперия цента е между 50 и 60лв,/м2. Прибави още 18 лв. за закупуване на нови керемиди Тондах, 2 лв. за фолио, 2 лв. за двойна скара от летви, 1 лв. по общата квадратура за капаци и прибави 10 лв. труд за полагането на мушамата, наковаване на скара, нареждане на керемидите и нареждане на капаците = 93 лв./м2 прибави още 10 за улуци и тенекета станаха 103 лв./м2
При 100м2 покрив 20 лв в повече са си 2000 лв. отгоре, а има и цени за изграждане на покрив до ламперия и под 60 лв./м2.

Но ако покривната конструкция и ламперията са в добро състояние (понеже казваш, че няма течове) е възможно само да се подменят керемидите.
ianis-build - напреднал
Вадим Владимиров написа:
:finga: :supz:
Мерси подобно!
Разбирам, че за теб колкото повече пари можеш да вземеш от даден клиент толкова по добре, но си има цени по, които се работи. Ако разгледаш резултатите от 1-ва до 3-та страница (че и нагоре) в Гугъл по кл. дума ремонт на покриви ще се убедиш в това, което написах в предишния пост.
Вадим Владимиров - специалист
Понеже си "майстор" на покриви, покажи, ако обичаш някои твои работи тук за да видим как работиш по покривите. Веднага да почнеш да плюеш не е хубаво. Разбирам, че колегата иска сайта му да излиза на първо място, но не го прави по този начин. А по отношение на цената - не си прав! Има покриви и покриви. Мога да ти покажа покрив и за 50 лв/м2 и 200 лв/м2.
ebahti - майстор
Айде да светна простолюдието-материалите за покрива са от 40 да 60 лв. за м2 ,другото е пари за труд :wink:
schuldiner - майстор
От уважениe към професията, която вече не упражнявам, мога само да потвърдя, че цитираните от "колегата" -билд цени са единствено за мангалски труд в комбинация с преебаване на клиента в материалите.
Забравих да напиша... докато съм работил покриви, никога не съм пускал реклама. От този форум имам трима клиента, което прави под 1% и с това кирията ми от интернет се изчерпва. Пука ми за Гугъл.
Последна промяна от schuldiner на пет апр 12, 2013 10:31 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: