• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
vlad0bs - напреднал
Здравейте, поръчах си от баумакс нарязани плоскости и са просто в ужасно състояние.
Можете ли да ми кажете с какво мога да замажа оръфаните ъгли? С бял силикон дали ще стане или има нещо по-добро като вариант?

Прикачен файл

photo.JPG
photo.JPG (94.77 KиБ) Видяна 4834 пъти
EDI - майстор
Малеееее......То по.добре със зеге да си ги беше изрязал.С нищо няма да стане трайно, направо им ги връщай.
vlad0bs - напреднал
Много са зле, мъчих се така да ги завъртам, че оръфаните краища да се падат скрити, обаче някъде не се е получило :)
За връщане вече е късно, че 2 дена си играх да го сглобявам :)
nansy - помощник
Можеш да опиташ с алуминиеви ъгли, прфили. Според мен ще се скрие оръфаното. За залепване ще стане и със силикон. Друг вариант е с кит за дърво, но ще си личи. А можеш и да опиташ и с фолио, да изрежеш лентички и да сложиш като кант, но преди да залепваш фолиото го мини с кит за дърво, за да стане гладко и да се залепи добре. Ще стане интересно, но имай в предвид че ще се получи разлика в мм, между плота и фолиото.
Надявам се съм помогнала.
Svezar - специалист
Божеее,ако си поръчам разкрой и ми дадат такива дъски знаеш ли кога ще ги платя [-X То по принцип в тези магазини тип направи си сам и машините и "майсторите" им са като от направи си сам ама чак такъв ужас не бях виждал ! Това нещо в този вид става само за мазето да си редиш бурканите на него,каквото и да ги правиш няма как да докараш оригинален и естетичен вид :shock:
todor_tsanov - специалист
В тези магазини циркулярите са вертикални служат за груб разкрой на ПДЧ и този ряз е нормален за тях така че вината не е в тях
vlad0bs - напреднал
Ще опитам с малко бял кит, а по фугите със силикон. Надявам се само нюанса на бялото да не е много различен. Това е ми е първи и последен път в който поръчвам рязане от баумакс :) но вероятно и в практикер ще е същата работа.
nikolson - майстор
По-добре опитай с фолио. Дори и да се отличава, поне ще има геометрия. Ако искаш, можеш са пробваш с акрилна боя от художник, който да ти направи същия нюанс. Обаче е трябвало да им направи рекламация.
naB4o - специалист
2 варианта ми хрумват на момента, (изключвайки рекламацията на изделието)
1. има пвц лайснички и ленти, които може да залепиш със силикон
2. бял изолирбанд :)
Svezar - специалист
vlad0bs написа:
но вероятно и в практикер ще е същата работа.
В интерес на истината съм рязал /и кантирал/ няколко пъти дребни неща в Практикер и не съм имал проблеми,е не е като в истинска фирма но там няма как да си взема един квадрат и да го направя на лавички /примерно/ :) Друг е въпроса че в половината случай или човека от разкроя го няма или днес не работи или ако работи все едно ти прави лична услуга като се занимава с твойте дъски все едно не му плащат точно за това :evil: Изобщо тези техни услуги се ползват само в краен случай !
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: