Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Привет,
отказа вентилатора след години вярна служба. Прекъсната намотка в статора, НО.......в електродвигателя има вероятно термопредпазител на 126 гр. Не намерих такъв. Предлаганите по магазините са два пъти по-големи по обем. В магазините не можаха да припознаят този елемент, пък аз го затрих от носене и останаха ми снимките преди демонтажа.
Прикачен файл:
Resize of P2100010.JPG
Resize of P2100010.JPG (106.58 KиБ) Видяна 2678 пъти
Прикачен файл:
Resize of P2100014.JPG
Resize of P2100014.JPG (78.14 KиБ) Видяна 2678 пъти
Прикачен файл:
Resize of P2100013.JPG
Resize of P2100013.JPG (78.1 KиБ) Видяна 2678 пъти
Запоих един мост и вентилатора пак работи. Обаче някой знае ли къде се продават такива ел.двигателчета и ориентировъчна цена?
колев - специалист
Ето тук има термопредпазители с дадени размери. Може да видиш кой ще ти свърши работа. Има и плоски такива.
http://vikiwat.com/thermal-fuses.html?page=1
Иначе моторчето изглежда като да е стандартно каквото се ползва в почти всички битови вентилаторчета включително и тия от по 10лв.
kozl - майстор
Мерси за информацията за термопредпазители. Прилича на WTC R-125.
За стандартните двигателчета обаче от два вентилатора свалих. От единия никакъв шанс - захващането е съвсем друго. Другия стана, но с рязане на остта, с подлагане на шайби м-у винтовете за захващане и пластмасовия корпус и с клинчета за центриране. Самата форма на двигателчето участва в неговото центриране и когато е друга и влезе в основата трябва с нещо да се центрира. И двете други ел. двигателчета са без предпазители. Явно тоя е по-висок клас.
Нещо което харесвам на вентилаторите от серията, която имам е че се захващат като кърлежи в PVC тръба Ф110 за канал. Без дюбели, без пробиване - бързо и лесно.
Изненадаха ме с такъв вентилатор дето се връзва към осветлението, но изисква и постоянна фаза:
Прикачен файл:
Resize of Fan_CATA_E-100.jpg

Тема "САТА вентилатор за битови нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: