Ел. инструментите. Консумативи.
gogin - специалист
От години заварявом с ето тази самоделка и не ме е прдала нито веднъж. Да е жив и здрав майстора дето ми я направи. Пердаши с каквито електроди има, много яка машина. Пружината е да намалявам и увеличавам ампеража. За в къщи става малко е тежичък ама върши работа :supz: :supz: :supz:

Прикачен файл

060420131144.jpg

Прикачен файл

060420131142.jpg

Прикачен файл

060420131141.jpg

Прикачен файл

060420131140.jpg
ferrari4456 - специалист
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... icle=96619
Има още много случай ,като токови удари и подобни.
ПП
Голям герой си!
Браво!!!
gogin - специалист
ferrari4456 написа:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... icle=96619
Има още много случай ,като токови удари и подобни.
ПП
Голям герой си!
Браво!!!
За толкова години нямам проблем с този уред, а и всеки месец производителят му го инспектира :rock:
п.п. ето още малко снимки

Прикачен файл

060420131146.jpg
bdz43r - специалист
Това не е пружина, а канталов резистор, вероятно от ел. локомотив.
fox_vt - майстор
И аз имах "честта" да заварявам с такава машинка :? носи се от двама човека като машина за мачкане на грозде който е виждал такава.Пак е със пружина за която чак посредата на работата разбрах че е към първичната :shock: а си барам там кат пич #-o Лошото е че все ми идва силно в началото докато е студена пружината а пък не правя дълги заварки,но иначе свършихме работа де :-D
gogin - специалист
вчера добре се представи електрожена, заварявах едни огради после правих една маса от винкел изгори близо кутия електроди без да види зор. Човекът който ми го прави ползва такъв вече 20г. и работи без проблем, от време на време неговия се развалял ама той го ползва душманската, а моя си го кътам и ми върши работа. Вчера докато заварявах се събра цялата махала да види уред. Един човечец дойде и започна да го гледа и с носталгия заяви ,, Имах подобен ама ми го откраднах голяма работа вършеше,,. Видя чукчето дето чукам шлаката, направено от счупрна плоска пила. Плесна се по главата и вика ,, Как не се сетих,,, и тръгна към тях.
pansim - майстор
Пародия :lol:

То на хората им вършат работа и каруци по 30 год, ама гледам, купуват си и автомобили - защо ли? :lol:
Сега, без да се обиждаш, ама това чудо е било актуално преди 30 - 40 години, когато КРАКРА от малките до 160А се купуваше с връзки, щото ги нямаше масово по магазините.
И аз имах преди години подобен, но си имаше 4 степени с ключ. Тежеше доста - двама човека го пренасяхме. Отдавна замина на отпадъци и съм много доволен от работата на сегашния си инвертор - лек, мощен, заварява добре с най-различни електроди, което не може да се кажа за твоята самоделка.

И да допълня - на този човек който го е правил, не е редно да се казва "майстор". Тази изработка освен че е опасна за живота, е и грубо недодялана. :axe:
ferrari4456 - специалист
Ако си толкова назад с парите да знаеш че вече има трансформаторни на 170ампера за по 140лв ,който не са райдъри и не се развалят след 2-3заварки.
Пък вече и перфектен инвертор 2кг тегло можеш да си вземеш за 400лв не китайски. :lol:
Ама всеки си решава.
Има една поговорка:
"Не съм толкова богат да купувам евтиното"
inspo - майстор
Поне вземи му сложи един пластмасов капак, че изтръпвам като го гледам...

Прикачен файл

060420131144.jpg
torbalan - Дървен философ
Баща ми има подобен - подозирам, че ако го върне на вторични, с парите ще може да си купи инвертор...

Тема "Заварявам с ето това..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: