Най - вълнуващия въпрос зимно време.
georgievp - напреднал
Здравейте,
започвам ремонт на банята след няколко дни и съм решил да преработя локалното парно. В момента в банята минават тръбите за парното към радиатора в банята и радиатора в коридора, също има и РС в банята. Идеята е да се махнат всички тръби който влизат в банята и да влязат само две за лирата от коридора. Също искам да сложа бойлер със серпентина в коридора, който да се загрява от камината. На схемите които прилагам се опитах да начертая какво искам да се получи и ситуацията в момента, но не са ми ясни няколко неща:

1. Къде мога да сложа PC, (до боилера в коридора или над камината в хола) като идеята е да не е в банята.
2. Откъде да се пълни инсталацията с вода?
3. За източването на инсталацията също не ми е ясно къде да сложа кран в момента е в банята.
4. Мога ли да пусна полипропиленови тръби, които да минат през стената за лирата и да ги захраня от камината с pex al pex, идеята е само тръбите които влизат в стената да са полипропиленови. Ако има някой от София, който може да дойде на място да види съм готов да платя за консултацията.

ситуацията в момента:
Изображение

преработка:
Изображение

Тема "Преработка на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: