Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
garvanski - напреднал
Здравейте.
Решен съм да направя изолация на таваните с ГК и 5 см. на жилището ми, което е в нова кооперация с външна изолация и PVC дограми. Решението идва от това, че горния апартамент над моя не е продаден още и не знам кога ще се се нанася някой.
Въпроса е ще има ли изобщо някаква икономия на енергия (ще се отоплявам с климатици) от окачените тавани с вата или само ще вложа хиляда и... лв. за нищо?
Също да попитам още някои неща:
- конструкцията на единична или двойна скара да се прави;
- да слагам ли паронепропусклива мембрана му картона и ватата.
- понеже искам и вградено осветление след равния таван в правоъгълни "куфари" покрай стените може ли съвети как може да стане, защото дограмите са ми на 10см. от таваните?
Поздрави.
root666 - специалист
Ако ще слагаш само 5 см, наистина не се занимавай да си даваш парите. Иначе ефект ще има, но сложи поне 10 см вата. Откъм дограмата може да се скосява малко картона, така че там да е по малка височината на окачениоя таван.
jekasus - майстор
garvanski написа:
Също да попитам още някои неща:
- конструкцията на единична или двойна скара да се прави;
- да слагам ли паронепропусклива мембрана му картона и ватата.
- понеже искам и вградено осветление след равния таван в правоъгълни "куфари" покрай стените може ли съвети как може да стане, защото дограмите са ми на 10см. от таваните?
Поздрави.
1.- Конструкцията най -добре двойна, по-лесна е и само малко по-скъпа.
2.- Реално ненужно, но и не пречи.
3.- спираш до стените с прозорци и там с корнизи си скриваш релсите за пердета.
garvanski - напреднал
root666 написа:
Ако ще слагаш само 5 см, наистина не се занимавай да си даваш парите. Иначе ефект ще има, но сложи поне 10 см вата. Откъм дограмата може да се скосява малко картона, така че там да е по малка височината на окачениоя таван.

Със сигурност бих сложил 10, дори и повече см. вата, но не ми го позволяват дограмите, който са само на 10см. от стандартния таван. Затова и се чудя дали изобщо да се занимавам с тези 5см. вата или направо да използвам тези 10см. от дограмата до сегашните тавани за правоъгълни куфари за скрито осветление.
garvanski - напреднал
Решено е!
Ще си направя изолация на таваните с ГК със само 5см. вата заради дограмите. Реших така, защото сега е момента да се правят тавани, докато апартамента е напълно празен и няма настилки и мебели, които да се цапат и да пазя, пък и да е малък ефекта със сигурност ще има такъв. За скритото осветление ще го измисля по към средата на стаите заради дограмата пак с правоъгълни куфари.
Ако някой е правил такива куфари със скрито осветление ще се радвам да споделите идеите си. Благодаря за съветите.
Поздрави. :partyman:
jekasus - майстор
garvanski написа:
Ако някой е правил такива куфари със скрито осветление ще се радвам да споделите идеите си. Благодаря за съветите.
Поздрави. :partyman:
Пълно е със теми по тоя повод в този раздел. И тук момчето се "мъчи" също - viewtopic.php?f=17&t=42025
N.Georgiev - специалист
Ето ти една идея http://yaneff82.snimka.bg/architecture/ ... nie.741518 това скоро го свърших . А дограмата не ти пречи по никакъв начин виж как го правя аз ....

Прикачен файл

026309339.jpg
026309339.jpg (32.29 KиБ) Видяна 3714 пъти

Прикачен файл

022755659.jpg
022755659.jpg (56.96 KиБ) Видяна 3714 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (22.48 KиБ) Видяна 3714 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (41.43 KиБ) Видяна 3714 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (36.02 KиБ) Видяна 3714 пъти
Последна промяна от N.Georgiev на ср апр 24, 2013 9:03 pm, променено общо 1 път.
N.Georgiev - специалист
още една на тази е толкова широко защото ще е с вертикални щори .

Прикачен файл

029291176.jpg
029291176.jpg (38.54 KиБ) Видяна 3714 пъти
tysonlkr - специалист
N.Georgiev написа:
още една на тази е толкова широко защото ще е с вертикални щори .
Ако мога да попитам и аз по темата хората с практиката. Решил съм да си правя подобен таван и точно пред прозореца за щорите имам идея да го реализирам като на снимката от последния пост.

Но ме притеснява като сложа вата над картона, а над оставеното малко пространство за щорите няма да има изолация, да не се образува мухъл.
При такова изпълнение има ли вероятност за образуване на конденз и мухъл в оставеното пространство :?
Ако има такава вероятност едно евентуално изолиране с залепен фибран в това малко пространство, ще възпрепятства ли мухъла. Или комбинацията от две различни изолации вата и фибран не е добра идея?
garvanski - напреднал
По таваните вече се бачка яко.
За тавана в дневната, която е общо помещение с трапезария и кухня (около 30 кв.м.) реших да е с "висящ" от равния таван с изолацията голям квадрат (около 3,4м х 3,4м) със завъртени към стените ъгли на по 1м. от всяка стена за да не пречи на отварянето на прозореца и вратата за терасата.
Вътре в квадрата ще си вградя RGB лед лента. По бордовете на фигурата и по равния таван на 15см. от стените симетрично ще има лед лунички за декоративен ефект с RGB лентата. За основно осветление в частта на дневната съм се спрял на 2 осветителни тела за вграждане с по 2 енергоспестяващи лампи вътре, над трапезарната маса основното ще е някакво висящо с 3 теля по дължината на масата, а над кухненските шкафове най- вероятно ще е идентично като това над масата.
Равните тавани с ватата са готови от онзи ден, 2 дни почивахме на масата и утре ще се продължава с фигурите в дневната и спалнята. В сряда ще се шпаклова и като стане ще снимам за да може ако на някой му хареса да ползва идеите ми.
Поздрави.

Тема "слага ли се окачен таван с ГК и вата на ново стр-во" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: