Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stefanbg - специалист
Трета година ползвам косачка VIKI, внесена от една Хасковска фирма. Тези уреди са разпространени под най-различни имена, продават се и в големите търговски вериги, така че името няма значение.
Миналата седмица, косейки с ножа налетях на едни камъни в тревата. Скъса се пасования болт на калодката на съединителя. Като се опитах да го извадя повредих и турбината-маховик. Обадих се на фирмата, от която съм ги купувал и на другата сутрин резервните части бяха при мен. Оправих я, запалих и окосих пробно 1 метър около блока. Всичко ОК! Но в неделя на пчелина след първия окосен метър оборотите паднаха и повече не можеше да се форсира, а след отпускане на газта гасне.
Преди да съм я разглобил моля тези, които имат някакви предположения за повредата да ги споделят, за да се ориентирам откъде да започна.
stancho123 - специалист
Предполагам, че има проблем с карбуратора щом машината глъхне, но може да е и нещо свързано с бобината щом си имал проблем с маховика...
Може да отвориш капаците и да погледнеш дали всичко е наред, да не би бобината да е разхлабена.
stefanbg - специалист
stancho123 написа:
Предполагам, че има проблем с карбуратора щом машината глъхне, но може да е и нещо свързано с бобината щом си имал проблем с маховика...
Може да отвориш капаците и да погледнеш дали всичко е наред, да не би бобината да е разхлабена.
Ще проверя, има още 2 версии -запушен филтър или засмукване на въздух между карбуратора и цилиндъра. А относно бобината, там не съм пипал, но ще видя да не се е разхлабило нещо при ремонта.
stefanbg - специалист
Разглобихме машината и се оказа, че съм пренатегнал гайката на маховика, вследствие на което маховика се е спукал и превъртял в шийката на коляновия вал. Сега ще купувам нов маховик, а тези които си правят подобен ремонт да внимават!

Тема "Тример-косачка Viki няма обороти, не се форсира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: