Могат ли да се изрежат букви от гипскартон, до се някой правил ли го е и с кой картон ще се изрежат по-лесно. Според мен със зеления и после леко с шкурката. Идеята е вътрешен надпис в магазин, да ми го изрежат от фибран ми искат 120лв. Това според мен е нереално цена за 7 символа, 30/20см. Ще съм благодарен на някой ако даде някоя идея 
Хубаво се ориентираш и към други материали. Бих добавил разпенено PVC, "Еталбонд", плексиглас и др. - традиционни за тази работа и по-разпространени (като обработка) за целта. Фибранът е по-специфичен, особено последващата обработка.
Не мога да те ориентирам в актуални цени, че пазарът се обърка/замря, но огледай - лазери, фрези и т.н.
Вероятно умееш да ползваш "зеге" - ще се справиш и сам. Според мен, по-твърдите са за предпочитане (при последваща обработка), но и по-скъпи. Ако си "картонаджия" - грабвай "зегето" - с проба/грешка ще се справиш "без пари". Мисля, че гипсокартонът е непопулярен за целта и са малко подизпълнителите, но за вътрешно - защо не, ако умееш да го завършиш читаво.
Успех,