• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hakama - специалист
Привет :)

Отскоро се пера с Перла 05 (израстал съм с 04), та на тази нещо не мога да й схвана нагревателя...
"В" (дългия) така вдига, че си оцветих вече един чорап и една риза (но стана добре :idea: )
Втория цъкнах 1-2 пъти програматора, но май не се изключи и пак стана фал... по простата причина защото няма светлинен индикатор (4ката си имаше...)?! [-(
Днес пробвах на Б (кратката програма), но много бързо източва... а и трябва да спирам водата, за да не премине на В (90 градуса...) - искам да пера на В, но да не нагрява толкова.

Скоро ще си намеря 1.5м маркуч, за да си наливам топла вода.

Мога ли нагревателя да го настроя на две степени 40 и 60 градуса (или поне на една температура)? До колкото знам е 60/90 градуса.

Искам и лампичка да монтирам, за да знам поне кога е включен (ако ще го карам с ръчно превъртане).

Ключът ... малките бутони са противоположни на големия - нали?!

Изображение
hidrazin - майстор
Вземи си ПЕРАЛНЯ а не ПЕРЛА.
:partyman:
fox_vt - майстор
hidrazin написа:
Like :wink:
VLADO66 - майстор
fox_vt написа:
hidrazin написа:
Like :wink:
Що бе :? Това е ценен олдтаймер :-D
hakama - специалист
Знам, че не е добра, но сега нямам 300лв за свястна пералня...

Копчето за 60градуса - някой може ли да ми каже в коя посока е на 60 и на изключено - колко вдига? В момента (на снимката) би трябвало да е на 60 (понеже и центрофугата в тази позиция работи) :idea:
PCL82 - майстор
И аз съм израстнал с перла 04. Ползвахме я до 2007г. след което решихме да я пратим на вилата, за да има и там пералня, а за в къщи си взехме нова.

По някаква причина и нашата докарваше 90 градуса, без да го искаме и техникът ни подмени термостата за 90 градуса с такъв за 60 градуса. Не помня, защо но май така се ползваше програма с повече вода или по дълга-майка ми я пускаше, така че не съм и разучавал програмите.

Нашата нямаше светлинна индикация, имаше само един четиритактов ключ отдясно със символите: "0", "Пика", "Био" и "Пика Био", които всъщност бяха температурите. Този ключ превключваше термостатите. При Перла 05 предполагам е същото, но превключването става с ключовете отпред и означенията са други.

На нашата имаше схемата, залепена отвътре на задния капак. Можеш да погледнеш и да проследиш връзките между нагревателя, термостатите и ключовете. Ако се поровиш в нета може и книжка с обяснения на програмите да немериш.
fikata - майстор
hakama
Ето ти тук схеми на твоята пералня. Ако можеш да ги четеш - прави всякакви иновинации каквито ти хрумнат.
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... =5&topic=6
tysonlkr - специалист
hakama написа:
Знам, че не е добра, но сега нямам 300лв за свястна пералня...

Копчето за 60градуса - някой може ли да ми каже в коя посока е на 60 и на изключено - колко вдига? В момента (на снимката) би трябвало да е на 60 (понеже и центрофугата в тази позиция работи) :idea:
Центрофугата ти работи, защото копчето е за програма без да центрофугира. Затова при изключено положение на това копче центрофугата ти работи :wink:
На снимката която си показал, не е включена нито една от допълнителните опции само си включил пералнята (най-голямото копче)
Когато поставиш копчето означено с 60' ще се пере на 60 градуса. Другите две са ти за половин програма и програма без да центрофугира :wink:
Ти добре си я снимал пералнята но много лош ъгъл си избрал. Нищо не може да се разчете, а те хората са си написали. По това което са написали разчитам че има три температурни режима 30,60 и 90 градуса.
Последната колонка сочи на коя позиция трябва да е програматора :wink:
naB4o - специалист
Само да ти кажа, нашите до преди 4 години бяха с 05ца, като бяха с нея около 5-6 години (вярно 3та ръка!!!)
Ама, като я смениха с 1 нова за 600-700 лв. кубиците вода спаднаха от 36-8 кубика на месец на 16-18!!!
Така че направи си сам сметката. Тук кубик вода е около 2.50 лева. 20 кубика по 2.5 лв = 50 лева на месец. Избиха си пералнята за по-малко от година. 300 лева дори на изплащане с оскъпяване, ще ти дойдат по-леко от таз Перла. Като за 5-600 лв. има свястни перални.
teon - специалист
naB4o написа:
като я смениха с 1 нова за 600-700 лв. кубиците вода спаднаха от 36-8 кубика на месец на 16-18!!!
...ами тока...да ги загрееш до 60* тея 20куб....еегати и змея :rolleyes: ...а пък праха с огнярската лопата и вътре :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Перла 5 и нагревател - оптимизация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: