Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikibol - специалист
Здравейте.
Дойде ред и на хола.
Шпакловах стените, направих окачемния таван и дойде ред на пода. Една част ще е с гранитогрес, а другата с ламиниран паркет.
Ламинирания паркет го дават да се слага на под с неровност по малка от 3мм. на метър. При моето замерване имам неравности от по 5мм. като същите са полигати. Преди това е изливана саморазливна, но явно не се е получило. В краищата на стаята е по високо, а по средата, от двете му страни е по ниско. Неравност има на 2 места около 5мм. на метър с диаметър на неравностите около метър.
Въпросите са ми: С какъв материал мога да изравня пода и по какъв начин. Ако взема да разлея малко рядък теракол и да го изравня с мастарче.. няма ли да се получи? След това мога ли да претъркам теракола с шкурка например??? Какъв теракол да използвам???
Тук във форума срещнах това: кило ц200 кило материал и 2/3 кила вода ... става много рядко изсипва се и се бута с отворена почти на 90градуса маламашка докато излезем от стаята. КОй вариант е по удачен и по ефективен и нетрудоемък.
Прочетох и за саморазливната, но за толкова малки изкривявания... май не си заслужава много. А и за нея май са нужни специални инструменти.
Благодаря на отговорилите.
raiderss - напреднал
Не съм специалист, но с моят скромен опит от ремонтите в прекрасното ми "равното" панелно жилище ще кажа: в едната спалня правих 4 пъти саморазливна замаска и пак не стана добре, в крайна сметка сложих ламинат с 5мм подложка (някаква като слепени частици) и пак скърца и поддава. В другата извиках човек, сложи майки направи си подготовка по нивелир и замаска от пясък и цимент, стана много добре, след това пак ламинат и нямам забалежки. Ако правя изравняване на под ще е само добрата стара замаска от човек който знае как и какво да прави за да е идеално равно.
parketmilanov - специалист
и с саморазливна замазка става,но важно е задкормилното устройство/не искам да обидя никого/
човек който си разбира от работата ще я направи и най-важното предимство е времето на съхнене
2до 3 см замазка съхне поне един месец и то в тези жеги /и не е сигурно/
докато саморазливната замазка за тези дебелини около седмица.
и за да няма брожения не съм огромен фен на саморазливните замазки но са необходимото зло .
поздрави и успех.
piron45 - майстор
Аз пък на мойте замазки понеже си ги правих сам и естествено не се получиха много равни ги шпакловах отгоре с теракол. Хем се поизравниха хем спря да се вдига прах от цимента.После сложих 1см. подложка от черната и всичко стана на 6.

Тема "Изравняването на пода преди ламината...как да го направя????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: