Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, нов съм тук и не съм изчел всички теми, но придобих известна представа. Затова мисля, че съм на правилното място. Пропускам нещата за кризата, безработицата и т.н. Искам ПОМОЩ. Купих си CNC рутер 1224 от Китай, който все още е някъде по океана. ТЪРСЯ ЧАСТНО ЛИЦЕ ИЛИ ФИРМА РАБОТЕЩА С ARTCAM или MACH3 ДА МИНА КУРС НА ОБУЧЕНИЕ/ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ/. СПЕШНО ДА ПРИДОБИЯ ПОНЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ УМЕНИЯ. ПИШЕТЕ ИЛИ ЗВЪННЕТЕ ЩЕ бЪДА МНОГО бЛАГОДАРЕН.
samokov2@abv.bg tel. 0877004800 Стоян Спасов
Mitbull - специалист
Пълно е с видео уроци. Преди няколко години се занимавах малко, и бях насъбрал бая уроци за аrtcam, delcam, jewelsmith даже съм ги забравил какви бяха. Ако не се справиш, може да ги потърся и да ти ги пратя. С програмата също си имаше някакви уроци, аз от тях научих основите. Форума на самия арткам не е лош. Имаше и библиотеки с готови модели. Общо взето, мисля че ще ти се наложи да дерзаеш сам. Едва ли някой ще си отдели от времето, за да си обучи конкуренция, а курсове, много ме съмнява да има.
Mitbull написа:
Пълно е с видео уроци. Преди няколко години се занимавах малко, и бях насъбрал бая уроци за аrtcam, delcam, jewelsmith даже съм ги забравил какви бяха. Ако не се справиш, може да ги потърся и да ти ги пратя. С програмата също си имаше някакви уроци, аз от тях научих основите. Форума на самия арткам не е лош. Имаше и библиотеки с готови модели. Общо взето, мисля че ще ти се наложи да дерзаеш сам. Едва ли някой ще си отдели от времето, за да си обучи конкуренция, а курсове, много ме съмнява да има.
Това за мое съжаление е трудния начин, но все тая надежда да има хора дето не ме възприемат като лоша конкуренция/това ни е проблема български/. Иначе си прав в руските сайтове информация бол, но друго си е да получиш директни напътствия и все пак съм оптимист, че все още има хора дето ще бъдат доволни да предадат своите знания.
:? странна работа!!! Българите даваме мнение и "ръсиме мозък" за трябвало е не трябвало, а сега аз търся професионалисти да им платя и пълно мълчание. Това все още не спира да ме удивлява. Много съм разочарован и от представителите на DELCAM за България. Аз ги търся да закупя лицензиран софтуер и да премина обучение, а получих "то не си заслужава да си дадеш парите" и т.н. Жалка картина.
profesionalist_wood - майстор
То и при мен същата работа....бях се записал да уча дърворезба и никой не искаше да ми показва...слава богу с моята упоритост сам се научих и завърших. И сега същите тия кретени вият че нямало желаещи да учат занаята и ще им паднат заплатите от малко ученици и ще търсят по села и паланки ученици както през 50-те години...
burgas61 - напреднал
Здравейте Колега Самоков2,
Трябва да пуснете вашето запитване в раздела'cnc машина гравьор',
но първо прочитете вси4ките 198 страници.
Успех
MrMurdjo - майстор
Дълбоко се съмнявам, че китайската машина ще работи под управление на Mach3. Това първо.
Второ, АртКам не е единствената програма. Зависи много за какво ще се ползва машината. Ако е предимно за тримерни изделия, да. Ако е за стандартни (2.5D, както му викат) операции, има други по-подходящи програми.

Ако колегата иска някаква първоначална консултация към какво да се насочи, да ми пише на лични.

Тема "обучение за artcam или mach3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: