Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
errorcho - помощник
Здравейте, имам печка NEO с барзонагряващ котлон, който трябва да сваржа с 6 степенен клуч. Може ли някой да ми помогне като ми даде схема на свързване или да ми обясни с няколко реда, 4-те клеми на котлона с кои изводи се свързва. Благодаря предварително. :)
errorcho - помощник
Благодаря за снимката, но излезе друг проблем :( Свързах го както е показано, но котлона в която и да е позиция топли слабо... евентуално да го измеря с мултицет, но не знам кой спрямо кой извод трябва да има верига и на кой няма, бихте ли ми обяснили?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ти всъщност кое сменяш - плочата или ключа?
Включвай мултицета на обхват 2000 Ома.
Между които и да е два извода на плочата трябва да има верига от 26 до 500 Ома (не си казал коя големина ти е плочата).
Слагаш уреда направо на щепсела и въртиш врътката: На 1 степен трябва да е най-голямо съпротивлението, на 2 по-малко , на 3 още по-малко и ... на 6 трябва да е най-малко. Ако не е така значи си сбъркал кабелите.
В краен случай си номерирай условно кабелите 1,2,3,4 дето влизат на ключа. И почваш да мериш:
Между 1 - 2 = 145 Ома примерно.
1-3 = ... Ома
1-4 = ... Ома
2-3 = ... Ома
2-4 = ... Ома
3-4 = ... Ома
И после кои изводи трябва да се разменят? Даваш я в раздела логически задачи и си готов :supz: .
errorcho - помощник
цялата работа е че самия котлон от високата температура стопи кабелите, които го захранват и ги смених, но сега "ново 20"
излезе...

Тема "Свързване на бързонагряващ котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: