Всички въпроси за вилата.
deroo - напреднал
Подходяща настилка за двор на планинска вила - площта е около 150кв.м.? В момента е райграс, но не мога да го запазя, понеже терена е скалист,плитка почва, невъзможност за ежедневно поливане и бързо изгаря през лятото.
Ползва се интензивно,включително и от деца.
Изкуствена трева - трудно почистване, вероятно нагъване,поради неравностите по терена.
Бетон - невъзможност за подравняване на терена/скалист/
Засега най-приемлив вариант е плочник от естествен камък с широка тревна фуга, който няма да е нивелиран /около40см денивелация/. Не знам колко би могла да е фугата, за да не се налага често поливане.
Целта е лесна поддръжка, вписване в градината - цветя, естествен камък,дърво.
Очаквам други интересни идеи.Ще пратя и снимки.
nikolson - майстор
Парите, които си намислил да дадеш за смяна на настилката, по-добре ги дай за поливна система. Щом играят деца, твърдата настилка предполага наранявания.
VLADO66 - майстор
Не знам какъв е бюджета :? за да се помисли за нещо такова http://impresia.net/bg/products/121/p304/
nikolson - майстор
VLADO66 написа:
Не знам какъв е бюджета :? за да се помисли за нещо такова http://impresia.net/bg/products/121/p304/
Тъй е, на чужд гръб и сто тояги (лева/на кв.м в случая) са малко! :computer:
deroo - напреднал
Разгледах настилката - освен високата цена, изисква се и гладка бетонова основа. А терена на двора не би могъл да се нивелира.Виждал съм детски площадки с такава настилка.Бързо се амортизират - дали заради калпав монтаж или суровите атмосферни условия на открито... Мисля,че цената им е оправдана само при усвояване на средства по програми...
Caxo - специалист
Това е като манна небесна :-D Някой виждал ли е тоя "декоративен троскот" на живо ?
iivanov - майстор
Caxo написа:
Това е като манна небесна :-D Някой виждал ли е тоя "декоративен троскот" на живо ?
Що ви е някакъв декоративен боклук? Че и пари да давате? У дома има наш, български , див троскот.Устойчив на почти всичко.И го подарявам на всеки, решил да си го изкопае. :-D
deroo - напреднал
Действително към момента двора е с естествена диворастяща планинска трева.Поддържам я доколкото мога, но през лятото има гости и не е уместно често да поливам. Мисля си ,че каменен плочник с по-широка фуга би имал следните предимства:
по-лесна поддръжка, запазване на естествената нивелация на терена, наличие на зеленина /тревата по фугите ще ползва влагата, която ще се запази по-дълго под плочите/ , зимата ще е по-чисто, вписване в екстериора.
Минуси: по-твърда настилка /има детски и спортен кът/, сериозна инвестиция във време, труд и средства.
Очаквам и други свежи идеи.....

Прикачен файл

20.07.2013 089.JPG
hidrazin - майстор
В края на краищата какво точно искаш? Не искаш бетон, не искаш изкуствена трева и настилки, не щеш да поливаш, не щеш троскот, не искаш да инвестираш пари труд и време за плочи от естествен камък.
Накрая ти останаха малко варианти:
1. Настилаш го с мокет и мокета го прихващаш с клинове да не се свлича.
2. Засяваш го с трънки сливи, диви къпини... Гарантирано ще се хванат на скалистия терен и после никой няма да го ползва и го забравяш.
3. Продължаваш да си го гледаш така.
:partyman:

Тема "Градинска настилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: