• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
LazarGanev - "Велик майстор"
Има ли някой запознат по-надълбоко с тези 2 марки? Гледам, че имат почти еднакви модели, все на полски заводи. Доколкото знам Арон продават продукция на BRW. Имаме детска стая на този завод и сме доволни, предполагам и кухните да са с това качество. На Явор обаче кухните са на вид същите, но с около 30-50% по-евтини, пак са на полски завод, но друг и си нямам идея за качеството. На родителите кухнята е пак полска (купена от Мебелна палата Лазур), но с някакъв фолиран МДФ, който се разкапа от влагата - фолиото се пука и разлепя. Гледам, че има и ламиниран МДФ, който вероятно е по-добър. И изобщо:
1. В ламинирания МДФ ли е проблема?
2. В производителя ли е проблема?
3. Има ли толкова голяма разлика в двете производства?
Гледам, че 2-3 по-скъпи модела на Явор имат сертификат за 5г. гаранция, другите нямат - това дали означава друг материал на вратичките?
Ето 2 примера, които ми се струват напълно еднакви:
http://www.aron.bg/catprod_213/product_6223.html
http://www.yavor.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE% ... 0%BA/15922
И други 2 с малка разлика:
http://www.aron.bg/catprod_213/product_7430.html
http://www.yavor.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE% ... %20V/74643
Дали са от различни производители, които се копират? Ако е така - дали има разлика в качеството? Или всичко се прави на едно място, но с различни цени?
VLADO66 - майстор
Може за ползват вратички от един и същи производител.При по-евтината кухня от горните два линка ми се набива в очи липсата на плот.
Липсва плот само на шкафа с мивка, която за мен е по-добре, тъй като плотовете на всички шкафове ще се махат и ще се слага цял плот, а мивката ще е върху мозаечен плот. Аз си мисля, че и при Арон е така, но може и да греша - може на Арон кухните да се продават комплектовани с мивки и оттам да идва разликата в цената. Ако е така - предпочитам варианта на Явор, но това ще го проверя. Остава голямата въпросителна - дали ползват вратички на един и същ производител и ако е така - кой тип вратички на този производител са добри и кои са калпави. Защото и при двете марки има модели с различни вратички - ПДЧ, фолиран МДФ, ламиниран МДФ. Кухнята на нашите е от фолиран МДФ и се оказа голям боклук и по тази причина съм с големи резерви към него, но дали ламинирания ще е по-добър или трябва се избира модел с врати от ПДЧ? :?
MrSpasov - специалист
На теб какво ти говори:
Флориран и Ламиниран !?

Там е твоя отговор.
mcm - специалист
Наскоро имах "щастието" да пазарувам от явор.
Препоръката ми е преди да купиш нещо от тях да до видиш и пипнеш сглобено.
На снимката е едно, а реално не е толкова изпипано.
Не спазват и сроковете на доставка, аз чаках 5 седмици, при обявен срок 2 и др. такива несгоди с тях. Погледни и страницата им във фейса.
ZEDYCUS - майстор
И двете са с 16мм плоскости за икономия. Дълбочината на долните шкафове на кухните им обикновено е 45см(пак за икономия) и ако е краен шкаф с видима страница зяпва 10см дупка между стената и шкафа. Виждал съм вън фолирана с ПВц фолио, вътре залепена хартия, по скъпия вариант е 16мм плоскост с ламинирани лица. :-D Въобще избора на главоболие е един същ. :lol:
colyo - специалист
Все ми се струва, че ако поръчаш да ти нарежат и кантират 18мм плоскости, вместо 16мм от Арон или Явор ще ти легне на съпоставима цена и ще стане доста по-добре. Ти си техничар човек и мисля, че ще се справиш. Пък ако ти се опъне нещо винаги можеш да разчиташ на съфорумците за съвет.
VLADO66 - майстор
Лазаре,разходи се да ги видиш отблизо.Обикалял съм шоурумовете и на двете фирми-още в магазина имаше обелени кантове и ПДЧ-то отдолу стои рехаво.Единствено ми харесаха буковите столове,ама вече си ги бях поръчал от Тетевен на половин цена :)Не знам дали ще издържи долния ред мозаечен плот :-D
ZEDYCUS - майстор
Той за издържане на мозечният плот, ще го издържи. Но конструкцията им е със страници до пода и вътрешен цокъл и ако ти е крив пода, а той Е(гаранция), нивелирането на долните шкафове ще ти вземе здравето, освен ако не харесваш криви такива. :-D А не ги ли изправиш, ще се изкривят и гърба(плочките) и горните шкафове.
Препоръчително е да си направиш шкафовете с кухненски крака и външен цокъл, вече за него има избор какъв- алумин или пдч, или пвц избор голям. :partyman:
Ходил съм да ги гледам няколко пъти, дори днес - 2 пъти. Това че е 16мм не ме бърка никак, дразни ме височината - 85см, а не 90см, както се изпълняват по поръчка. Мозаечен плот 90см ще се прави на барплота под формата на "Г" и мивката ще е там, а този шкаф ще стои свободно отдолу. И за да не е на две нива плота май ще се наложи да махна плота и да сложа 5см кант върху шкафовете. Нямам време да си правя сам кухнята, има много неща да се правят, а трябва да се слиза - пусковият срок наближава.
ПП
ZEDYCUS, това с крачетата е друг вариант за повдигане с 5см и май по-добър. Дали ще стане лесно? Откъде да си взема крачета? С металите се чувствам по-комфортно :-D
  • 1
  • 2

Тема "Прилики и разлики между кухни Арон и Явор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: