Всички въпроси за вилата.
stancho123 - специалист
Ролетни външни щори или решетка?
Трябва ми за вила, ходи се веднъж на седмицата.
Чудя се кое е по-добро против проникване със взлом.
:?
VLADO66 - майстор
Ако товорим за алуминиеви щори -кози крак и 2мин.,металните-10-15мин, за решетка трябва флекс или бренер.
mir4oto - специалист
Каквото и да сложиш, по възможност прибави към него и сигнализация с нещо гърмящо: бомби, мини, луд комшия с пушка и зло куче свободно разхождащо се в двора :-D. Само на решетки не може да се разчита.
piron45 - майстор
Решетките са по сигурни от щорите, както каза колегата. Но аз бих сложил и няколко датчика по двора да регистрират евентуален нарушител с GSM SMS Контролер, за да имаш информация веднага на момента. Нарушителя ще се забави от решетките и ще имаш време за реагиране в зависимост от далечината на вилата от теб. Или да отидеш сам, или да се обадиш на полиция, или на някой комшия да ги подгони и т.н.
mir4oto - специалист
piron45 написа:
Решетките са по сигурни от щорите, както каза колегата. Но аз бих сложил и няколко датчика по двора да регистрират евентуален нарушител с GSM SMS Контролер, за да имаш информация веднага на момента. Нарушителя ще се забави от решетките и ще имаш време за реагиране в зависимост от далечината на вилата от теб. Или да отидеш сам, или да се обадиш на полиция, или на някой комшия да ги подгони и т.н.
И ако някой си е пуснал овците или козите да пасат в твоя двор? Ще пратиш полицаите да си правят чеверме. :-D :axe:
hidrazin - майстор
Това с полицията няма как да стане пък и ще имаш проблеми заради фалшиво обаждане.
А относно овцете и козите - при мен ще трябва пастирът да ги мята през оградата от бетон. Все още не съм видял летящи овце или кози. :lol:
:partyman:
mir4oto - специалист
hidrazin написа:
Това с полицията няма как да стане пък и ще имаш проблеми заради фалшиво обаждане.
А относно овцете и козите - при мен ще трябва пастирът да ги мята през оградата от бетон. Все още не съм видял летящи овце или кози. :lol:
:partyman:
Тъкмо вече си мислех, че тази тема ще я пропуснеш :?: Но в случая не става въпрос за твоя двор а за вилата на автора на темата. Колкото до летящите кози, много чудно за човек, на който почти всеки пост завършва с това :partyman:, да не е виждал крилати хайванчета :lachtot:

Тема "Ролетни външни щори или решетка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: