Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
qnkov - специалист
Не знаех къде да я пусна, затова я написах тук. Накратко, почнах работа в нова фирма, сложиха ме като ел.монтьор, понеже съм завършил това и в старата фирма съм работел като ел.монтьор по уличното осветление. В новата фирма искаха удостоверение от София, което да покаже дали съм годен за среда с йонизиращи лъчения. В него пише, че съм годен за тази среда но с условие; без цветни обекти и сигнали. Е, хората там ги пращат да опъват кабели, да правят табла, а аз след като мина учебния център малко след това трябваше да ме пращат при тях? Сега какво стана, че не мога да отида да работя с тях? Медицинско бях дал при започване на работата и там е писано, че съм далтонист ( някакъв зелен се водя ), нищо не ми е казано, до като не ми се обадиха от медицинския кабинет да си взема удостоверението и трябва сега да го предам на личен състав във фирмата.
dobcho_vn - специалист
Ами да така идва...Щот, примерно, ако объркаш цвета на жилата какво правим?
С моите най-големи уважения към тебе и заболяването ти, но мисля, че не си пригоден за този тип дейност.
qnkov - специалист
На първи си дадох медицинското, когато и започнах работа. Там трябва да го пише това, но никой още не е казал нищо. Не знам не ги ли гледат въобще или само удостоверението накрая гледат. Към Автоматизация съм. Еми ще говоря утре с личен състав и да видим на къде вървят нещата. Жалко само, че вече почнах да се сближавам с хората там и ще стане голям кашмер накрая, а от медицинския кабинет ми казаха, че не е било проблем като ел.монтьор в това предприятие, понеже нямало такива цветни сигнали и т.н. Грозна работа. И пари на вятъра и разправии.
ditronix - специалист
Това че си далтонист какво общо има с ЙОНИЗИРАЩИ ЛЪЧЕНИЯ???? Това последното казано на човешки език означаво само едно: РАДИАЦИЯ! :idea: :idea: :idea: Не че и там не работят хора като всички,само че има куп условия,задължения,привилегии и т.н. Подлежиш на отчет в АЯР ,ходиш на специализирани медицински прегледи периодично.... Уточни за какво точно става дума ,за да не си пишем глупости.
qnkov - специалист
Става въпрос за автоматизацията. По принцип те задължават от там от дадено място само да си изкарваш медицинското. И от това място ми казаха, че нямало проблем да почна като ел.монтьор.. И в този цех където работя/ех, електричарите влизат в централата някъде по турбини, по разни сгради и стаи и правят и свързват там еди си к'во. Не съм ходил и не знам. Говореше се, че аз трябва като ми издадат пропуск за вътре, да почна с тях най-вероятно. В този цех много са писани ел.монтьор, но примерно едни са тръбни някакви (правят радиатори и т.н.), други опъват кабели за интернет и такива работи... Не мога да го обясня по-добре, но утре ще говоря с личния състав и ще видим на къде ще тръгнат нещата.

Тема "Въпрос относно удостоверение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: