Преди около месец реших да закисна и проверя съдовете за вино и ракия. На едното буренце му се беше разхлабила канелката и като реших да я набия навътре с теслата цялата дъска се счупи. Мислих, мислих и реших- ще ставам бъчвар  . Разглобих бурето на съставните му части
Дядото имаше една разглобена каца и си избрах една от дуските. Докарах я до размера на счупената и започнах да търся информация за сглобяване на бурето.
Забравих да пиша, че още като се реших на тази операция по Тунджа намерих и си накъсах листа от папур и ги оставих зад печката да  съхнат.
 . Разглобих бурето на съставните му части
Дядото имаше една разглобена каца и си избрах една от дуските. Докарах я до размера на счупената и започнах да търся информация за сглобяване на бурето.
Забравих да пиша, че още като се реших на тази операция по Тунджа намерих и си накъсах листа от папур и ги оставих зад печката да  съхнат.
По- нататък пускам снимки на самото сглобяване, вярвам разбираемо е
								
															
																															
																								
															 . Разглобих бурето на съставните му части
Дядото имаше една разглобена каца и си избрах една от дуските. Докарах я до размера на счупената и започнах да търся информация за сглобяване на бурето.
Забравих да пиша, че още като се реших на тази операция по Тунджа намерих и си накъсах листа от папур и ги оставих зад печката да  съхнат.
 . Разглобих бурето на съставните му части
Дядото имаше една разглобена каца и си избрах една от дуските. Докарах я до размера на счупената и започнах да търся информация за сглобяване на бурето.
Забравих да пиша, че още като се реших на тази операция по Тунджа намерих и си накъсах листа от папур и ги оставих зад печката да  съхнат.По- нататък пускам снимки на самото сглобяване, вярвам разбираемо е

 


 и вече си цокаш от него. Друг път когато решиш да задъваш буре не използвай зелен папур, а търси сух и доколкото виждам от снимките май използваш листата, а трябва да се слата от стеблото като се цепи на ленти, но може и да греша от видяното. Колкото до използване на бурета за ракия или вино, значи ако си държал ракия в него без проблем след изплакване може да наливаш вино, но при обратнота процедура /вино-ракия/трябва да го раздънеш и да го остържеш до чиста дъска след което да го опалиш и задъниш отново. Просто от виното се оцветяват дъските, придобиват аромат на вино и ще си развалиш ракията. Ха наздраве
  и вече си цокаш от него. Друг път когато решиш да задъваш буре не използвай зелен папур, а търси сух и доколкото виждам от снимките май използваш листата, а трябва да се слата от стеблото като се цепи на ленти, но може и да греша от видяното. Колкото до използване на бурета за ракия или вино, значи ако си държал ракия в него без проблем след изплакване може да наливаш вино, но при обратнота процедура /вино-ракия/трябва да го раздънеш и да го остържеш до чиста дъска след което да го опалиш и задъниш отново. Просто от виното се оцветяват дъските, придобиват аромат на вино и ще си развалиш ракията. Ха наздраве