• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
alex63 - специалист
Здравейте!
В къща сме и мифката на свекърва ми се запушва често.Тя е в приземния етаж.Пробвах на няколко пъти с каналин което е сода каустик и сега купих цяло кило, но не зная как да я ползвам.На пакетчето пишеше да се изсипе в канала и от горе да се залее с 200 мл. вода, но не зная каква е била концентрацията на каналина и ще пречи ли на сифон от пластмаса?
Предварително благодаря за съветите.
milen56 - специалист
Аз ползвам течна. Едно шише го изсипвам и след 40-60мин. пускам студената вода да го отмие. На плстмасата няма да и стане нищо. Течната я продават в найлонови шишета.
gogitko - специалист
Прегледаи първо сифона.Там често се задържат боклуци и се наслоява мазнина.Моя сифон като го отворих и отвора беше станал 10 мм от мазнотии и утайника беше пълен с песъчинки варовик.Течните са много разредени.Намери си соде на люспи и го разреди с топла вода,но се пази и работи с ръкавици щото много гори.
alex63 - специалист
gogitko написа:
Прегледаи първо сифона.Там често се задържат боклуци и се наслоява мазнина.Моя сифон като го отворих и отвора беше станал 10 мм от мазнотии и утайника беше пълен с песъчинки варовик.Течните са много разредени.Намери си соде на люспи и го разреди с топла вода,но се пази и работи с ръкавици щото много гори.
Извинявам се, не е сифон, а тръба от ПВЦ.
gogitko - специалист
Пробвай да бръкнеш с нещо гъвкаво например броня или стоманено въже.
lyubohar - майстор
Със сода каустик на люспи пробвах да отпуша една тоалетна чиния.
Не стана.Купих 2м.маркуч около 14-16мм.Заврях го и пуснах вода от крана.
Моментално се отпуши.
А може би и содата да го е подготвила.
iivanov - майстор
Пробвай някой силов метод

Прикачен файл

pompa_za_otpushvane_na_kanali_w4800.jpeg
pompa_za_otpushvane_na_kanali_w4800.jpeg (4.43 KиБ) Видяна 24333 пъти
VLADO66 - майстор
Содата и отторе топла вода за по-добър ефект,но първо трябва да се отвори сифона.
dimko1 - специалист
alex63 написа:
Здравейте!
В къща сме и мифката на свекърва ми се запушва често.Тя е в приземния етаж.Пробвах на няколко пъти с каналин което е сода каустик и сега купих цяло кило, но не зная как да я ползвам.На пакетчето пишеше да се изсипе в канала и от горе да се залее с 200 мл. вода, но не зная каква е била концентрацията на каналина и ще пречи ли на сифон от пластмаса?
Предварително благодаря за съветите.
по добре налей със солна киселина сифона ,аз така си отпушвам запушената мивка.
SawMaster - помощник
От проволка по ефикасно няма.

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Отпушване на мифка със сода каустик." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: