Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
danaec - специалист
Какъв ел. мотор трябва да се сложи на воден шмиргел с два камъка ф700-800мм /за камъните несъм много сигурен, но са там някъде/
Трифазно нямам
fikata - майстор
Много големи камъни :? Като за мелница.
Монофазен двигател 1.1 или 1.5 кW 2850 об/мин
Информация за сравнение:
http://www.machinetools-bg.com/index.ph ... 53&lang=bg
Последна промяна от fikata на пет ное 22, 2013 5:58 am, променено общо 1 път.
lubomirlz - специалист
Фика много са големи тия обороти за този размер камъни, според мен не повече от 1000 об./мин двигател и отделно да се бутнат още оборотите с някакви шайби.
stoy@n - специалист
И 1000 об./мин. ще избият рибата... :-D
Трябва да се смъкант под 200....като се има пред вид големината на камъните.
Купих си преди няколко години от Практиер, от едната страна шмиргел, от другата ниско оборотна точиларка. Оборотите са около 100 об./мин.
Само за сравнение и информация
danaec - специалист
То стария мотор си стои, но е 4 кw, 3ф и няма как да го подкарам.
Та мисълта ми беше че и двете шаеби са при мен, обороти 1400 на мотора а на каманите 35 м. в сек. периферна скорост
Тоя 1,1кw бая ще му е нанагорно.
Анти вирусната ми затвори линка и нишо не видях
nikolson - майстор
Тия камъни тежат като вампир, затова че си трябва мощност, но и ниски обороти, защото инерционните сили могат да направят такава беля...
Кики - специалист
Като се има предвид че тая скорост 35м/с е максималната периферна за тези камъни трябва да е малко под нея, и сега някой с пресни познания по математика може да сметне необходимите обороти на вала, според мен с монофазен няма как да стане на тези каманяци, много тежък пуск се очертава.
Junak - майстор
Виждал съм точило с такъв камък. Мотора беше около 2kW монофазен, но го развъртаха с манивела на ръка и тогава го включваха. И ремъка няколко секунди преплъзваше.
lecki - специалист
Аз ги сметнах около 800об/мин максимално за диаметър 800мм.
nikolson - майстор
А диаметър на вала, лагери, баланс?

Тема "Въпрос за ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: