Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ontario - специалист
Здравейте,

имам проблем с пералнята /bosch е , но не този модел/. При второто пълнене с вода започва да тече през капака - показал съм с червените стрелки на снимката. Мисля, че не е гуменото уплътнение - огледах го и не е спукано.
Защо според вас се получава така и моля за съвет какво да правя?

Мерси :drinkers:
Прикачен файл:
washingmashine.jpg
washingmashine.jpg (48.72 KиБ) Видяна 1467 пъти
pipilica - майстор
Плътно ли се затваря капака, пробва ли да го притиснеш към машината, може да се е разхабила ключалката щом си гледал и не е спукано уплътнението. може да се е удървила гумата и да не ляга плътно по стъклото.
ontario - специалист
pipilica написа:
Плътно ли се затваря капака, пробва ли да го притиснеш към машината, може да се е разхабила ключалката щом си гледал и не е спукано уплътнението. може да се е удървила гумата и да не ляга плътно по стъклото.
Значи вероятно все пак гумата е за смяна?
MamaMy - майстор
На чисто нова пералня се наложи да се разхлаби капака и да се намести стъклото по хубаво защото течеше. Не съм присъствал, че имах ангажименти, но изпълнителя беше съвсем зелен в ремонтите и щом той се е справил, значи може всеки
pipilica - майстор
Все пак каква е пералнята нова или на годинки, щото ако е нова и е в гаранция по-добре е да се обърнеш към сервиз.
Ако е спукано уплътнението ще тече но вътре в корпуса а ти казваш че е отвън, отведнъж ли протече или по малко докато го забеляза.

Тема "Пералнята тече през капака за дрехи /снимка/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: