• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Динооод - помощник
Здравейте!
Опитвам се да захраня електронна цигара от запалката в колата,както и от мрежата на 220В,чрез адаптер.
Необходимото оптимално напрежение е 4В,и ток 3А.
Пробвах със захранване от компютър,което има 5В при 18А,но пържи здраво нагревателя на цигарата.
Как да докарам нещата в необходимите граници.
miroton - майстор
На голямата букса има 3.3в,виж също и на една квадратна букса какво напрежение има.
shadow__01 - майстор
miroton написа:
На голямата букса има 3.3в....
Оранжевите кабели са +3.3V, а за квадратната букса, може би имаш предвид тази с двете 12-ки.
Динооод - помощник
След 1 час перфектна работа,напрежението стана "0".Като го чукна с отвертката,си идва и плавно пак изчезва...
Предполагам изгоря.А и кутийка с букси му турих.Явно не става.
miroton - майстор
Е ша си го чукаш :lol:

Я обясни пак каво стана,че нещо не разбрах.
Динооод - помощник
Захранвам импулсния понижаващ модул с 12В-4.2А компютърно захранване.На изхода ползвам 4.5В ,с нагревател 1.8 Ом,при консумация до 3А.
Както се кефя,че съм решил въпроса,както при скъпите е цигари с регулиране на напрежението и скъпи батерии,които да са с голям ампераж,цигарата спря да работи.Тя е консуматор,на който бутон прекъсва минуса.Замерих изхода-0В напрежение.Чуквам по различни елементи от платката,напрежение идва на изхода и плавно пропада до 0В,/цигарата откачена/,без товар.
Потенциометъра въртях-никаква реакция на изхода,чуквам-идва и изчезва плавно.
hidrazin - майстор
Решението е просто - минаваш на тютюн. Хем няма да го чукаш, хем ще спестиш от ток. :lol:
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя електронната цигара без батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: