Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
adler22 - специалист
Здравейте , мъката :) ми е следната. Понеже можем , а и нямаме излишни хиляди левове за мека мебел за хола, решихме с баща ми да си я направим сами. Дървените съндъци, облегалки и подлакътници ги сглобихме и тапицирахме, основата е готова. Голямата чуденка сега е за седалките. Как да се постигне дати дъговидна форма отгоре( като на снимката). Основата ще е дунапрен 13-15 см, обаче върху него както трябва да се сложи, силиконова вата ли, тънък (3-4) см дунапрен ли.Ако е само с вата, казват,че щяло с времето да се слегне,ако е с дунапрен трябва ли да му се скосят краищата или ............ Трудна работа. В крайна сметка имаме желание да получим нещо такова. Нека ако има хора, занимаващи се с тапициране , а и не само, да ударят едно рамо, каква е точно технологията на това заобляне.

Прикачен файл

divan22.jpg
Здравей, колега.Според мен това се постига чрез скосяване на краищата на дунапрена (равномерно навсякъде),аслед което,ще е добре самият дунапрен да се облече с вата която ще приглади острите ръбове останали от рязането на дунапрена.
Когато сменях дунапрена на старият диван в къщи,го направихме по тази технология.Но все пак аз не съм специалист в тази област,а и диванът не е такъв.
nikolovvd - майстор
Разучи първо видовете дунапрен. Има по-плътни, които се и по-твърди и няма да ти допаднат на дупето.
Ако намериш производител на дунапрен можеш да го помолиш да ти изработи точно това, което исках.
Може да се окаже, че това което търсиш го има готово, но го продават само на производители.
Можеш да отидеш при някой тапицер и та го разпиташ за технологиите.
marian1 - майстор
Моя диван е такъв вид - възглавницата има: Дунапрен, вата, всичко това е направено на възглавница в някакъв плат, и отгоре е плата на гарнитурата - като калъф . На повечето места е с ципове и могат да се свалят и перат калъфите.
adler22 - специалист
Благодаря за мниенията ви, и аз така си мислех , че дунапрена се облича с един или няколко слоя вата, после се слага в калъф от американ( пикиращ плат) и всичко това се пъха в калъфа от дамаска. В крайна сметка така ще го направим. Ще постна снимки като е готов :)
Сигурно късно се включвам ама може да помогна на някой със един онлайн магазин за тапицерски материали. Може да го видите от подписа ми. Ако имате нужда от изкуствена кожа или някаква дамаска може да погледнете какво предлагаме.

Тема "Тапициране на нов диван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: