Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gamencerista - специалист
Колеги 2 от радиатора не спират да се "налива" постоянно има едно клокочене в тях.
Парнаджията уж ми сложа автоматични обезвъздушители но винаги се чува това клокочене, при другите го има по-рядко.
Като мина с една чашка и винаги изкарва по малко въздух след това водата на пръски и държа докато не стане на струя, след малко пак има въздух и отново излиза така ... и един омагьосан кръг.
Да не би аз да вкарвам въздух в системата по някакъв начин. Тя е затворена, помпата е Грунфос.
mladkal - майстор
ако имаш лира в банята ппробвай да обезвъздушиш от там. предполага се, че е най-високата точка и всичкото въздух се събира там. Аз лично скоро го научих от тук... и разни други благини научих от хората тук. сега парното ми е 6+ :)
donkiko - напреднал
сметни си налягането в инсталацията дали е добро.ако ви спират често водата може през пълначката да влиза въздух(от опит го пиша).Обезвъздушавай двете линий поотделно при спряна помпа.Успех
Ами точно в лирата почти винаги няма въздух [-(
VLADO66 - майстор
Има вероятност радиатора ти да има лек наклон и обезвъздушителя да е в ниската част.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това се оправя като повдигнеш малко единия край за да може въздуха да отиде при обезвъздушителя. Ако радиатора е алуминиев и има медни тръби или компоненти в системата се получава химична реакция с отделяне на газ :?
Радиаторите са алуминиеви но обезвъдушвателя е в горната част на всеки радиатор :)

Другото ми питане е да обезвъздушавам докато излезе на струя а не на пръски. Понеже отвъртам леко и излиза само въздух, след това започват да излизат пръски и след това тече на струя. Но като развъртя повече отново започва да излиза на пръски а не на струя.
VLADO66 - майстор
Само сруя,но гледай да не го развъртиш докрай и да ти остане в ръцете.
vlax - майстор
Може ли снимка на обезвъздушителя.
Капачката пластмасова ли е?
Eто снимките .. в момента проблемния радиатор не е спрял да "плиска" от 1 час и е адски досадно. [-(
http://prikachi.com/images/484/6858484K.jpg

http://prikachi.com/images/485/6858485W.jpg

Тема "Обезвъздушаване на радиатор с автоматичен обезвъдушвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: