Всички имаме коли, нали ?
stancho123 - специалист
Ходих да сменя маслото на колата и източих го докато беше топла и смених филтъра и така.Почвам да наливам и вадя щеката да видя колко още да налея и маслото е черно пак като катран, като това което съм източил, а двигателя дори не съм запалил.Това нормално ли е?
Колата е на 7 години и се кара само със синтетика и се сменя редовно.Преди бях питал за добавка за чистене на двигателя и ми казаха, че щом е карана с хубаво масло няма смисъл.
Какво да правя?Нормално ли е да не съм запалил още и маслото да е черно?
VLADO66 - майстор
И ако е дизел... :wink:По принцип когато се сменя маслото се превърта със стартер няколко оборота двигателя преди да се налее новото.
ESPACE - майстор
Щом е черно значи мие - нищо му няма, добро масло е явно.
Илчо Илиев - майстор
stancho123 написа:
Ходих да сменя маслото на колата и източих го докато беше топла и смених филтъра и така.Почвам да наливам и вадя щеката да видя колко още да налея и маслото е черно пак като катран, като това което съм източил, а двигателя дори не съм запалил.Това нормално ли е?
Колата е на 7 години и се кара само със синтетика и се сменя редовно.Преди бях питал за добавка за чистене на двигателя и ми казаха, че щом е карана с хубаво масло няма смисъл.
Какво да правя?Нормално ли е да не съм запалил още и маслото да е черно?
Предполагам,че не си забърсал преди това щеката, иначе няма как да стане тоя номер, особено щом мотора не е поработил....
Иначе, колкото и да изчакваш да се откапе старото масло, винаги остава, особено ако имаш охлаждане на маслото,а и из мотора и картера има ямки, където се задържат незначителни количества,но цапат веднага новото масло,но разбира се след като запалиш и се ''развърти'' маслото...
След като забърса щеката, при следващите замервания,пак ли маслото беше като старото ?
stancho123 - специалист
Да забърсах щеката и бръкнах и пак е черно.Маслото което наливам винаги е едно и също и за първи път забелязвам такова нещо.А относно завъртането на стартера за няколко оборота от сервиза на марката ми казаха, че не е въобще препоръчително.
radius - майстор
Така и не каза дизел ли е колата, но то е ясно. И мойто е черно, готово за импрегниране на оградата. :lol:
fox_vt - майстор
Не е нормално аз съм с дизел но такова нещо не ми се е случвало,сам си сменям маслото.Варианта е да не си го източил всичкото.Чувал съм че ако отидеш да ти го сменят и го източат със вакуум то почти не остава масло.
nikolaytatarov - специалист
ако искаш юисто масло поне за пярвите 2- 3 000 км. вземи си едно съпер евтино и една добавка за мотор .Сипваш добавката 10 мин. сменяш маслото с евтиното и караш1000 км. след 1000 км. слагаш убавото и си караш и след 10 15 000 пак същото :-D
hidrazin - майстор
Добавките са само за дърти износени кошници. Нямат работа при читави коли.
Не знам при колегата как е станало това с новото черно масло. :? Има само едно обяснение. Не е изчакал след спиране на двигателя маслото да се утаи и стече напълно от двигателя в картера. При наливане на новото масло, останалото старо и черно масло се окапва и стича на повърхността на новото и му цапа щеката. Все пак щеката първо минава през горния слой масло при потапяне и после при изваждане последно пак минава през този слой.
И нивото на маслото се мери след като запалиш двигателя, поработи, изгасиш и оставиш да се отцеди. Това се прави за да ти напълни филтъра и системата. Карам дизел и след няма и 200 км пак е черно. Нищо ново.
И по принцип не си сменям отдавна маслото сам. В цената му и тази на филтъра така и така е включена цената и за смяна. Защо аз да се гъзя и цапам? Пък и филтъра ми е наврян над носача. :-D
:partyman:
Chefo77 - майстор
На мен ми е интересно каква е колата на колегата fox_vt, защото това ще е първия дизел, който не чЕрни маслото почти веднага след сипването му ... Всъщност, чувал съм за дизел, който не чЕрни маслото ... когато в картера има повече добавки, отколкото масло :wink:

Тема "Маслото на колата стана веднага черно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: