• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ICC - специалист
Здравейте всички мъдри съфорумци, отдавна не съм посещавала фроума поради серия от неприятни събития, но сега имам голяма нужда от съвет. Имаме голяма тераса (покривна) с френски прозорци. Ама много френски, толкова френски, че чак плочките са застъпили половината профил. Това заедно с безобразното изпълнение на хидроизолацията е довело до течове отдолу в стаите на съседите и в нашите помещения. Тъй като сме в гаранция ни предлагат да махнат замазката и плочките, да стигнат до хидроизолацията ( хидроизолацията е залепена директно върху фибрана, един слой самозалепваща и върху него газопламъчно 2-ри слой, като частта около прозорците е обмазана около 10 см със силикон) и отново да положат газопламъчно един слой изолация. На въпроса ми как ще стигнат до ПВЦ дограмата с горелката, ми отговарят, че ще измислят нещо. Аз съм виждала ПВЦ дограма след като е работено до нея с горелка, беше ужасна и жълта. Освен това от фирмите, които предлагат хидроизолация за газопламъчно полагане ми казват, че първо се обръща хидроизолацията и после се монтира дограмата, което естествено вече е невъзможно. Дадоха ми много добра оферта за ЕРDМ, но господата не искат и да чуят. Кажете ми моля, възможно ли някой да даде 100% гаранция, че ще положи газопламъчно изолацията без да засегне прозорците или най-вероятно ще ми кажат-Това е положението, случва се!. Като се има предвид, че апартаментът е като аквариум, почти няма външни стени, всичко е прозорци, аз мисля, че е малко вероятно да останат читави. Благодаря, предварително на всички.
ICC - специалист
Аз съм сигурна, че има и други добри решения, но проблемът е, че господата настояват на своето. Аз искам да се уверя, че предлаганото от тях е рисково и неизпълнимо.
schuldiner - майстор
Последно правих такова нещо преди две седмици и стана без забележки, но 100% гаранция никога няма. Т.е. изпълнимо е, но си е риск. А за неправилното - да, неправилно е, не е по технология, има си студени лепила за целта.
В същото време не съм убеден за останалата част от детайла дали е много обмислена, дали ще спрат течовете, затова само на конкретния въпрос: щом аз мога, значи и в София някой ще може да лепи с горелка към пвц-дограма.
VLADO66 - майстор
ICC написа:
Аз съм сигурна, че има и други добри решения, но проблемът е, че господата настояват на своето. Аз искам да се уверя, че предлаганото от тях е рисково и неизпълнимо.
То че е рисково рисково е-фибрана е станал на дармадан,плюс това трябва да има водоотвеждане на тази хидроизолация.За това ти предложих Изомраз директно върху плочките.Строителите ще мятат капи до тавана щото ще им излезе най-малко два пъти по-евтино.
ICC - специалист
Ооох, то ако не хлопаха плочките и ако имаше наклони щеше да е супер! Освен това замазката ще се разбива не само заради лошите наклони, ами и защото са запушени каналите на дограмата , плочките са над тях, в профила на дограмата, като се отвори вратата се вижда, че тези канали са запълнени със силикон! Абе, нали ви казах , мнооого френски прозорци.
schuldiner - майстор
Добре де, "господата" дават ли някакво обяснение къде според тях е грешката - в изпълнението, в проекта, в материалите? Щото ако повторят и потретят същата операция колкото нещо да правят докато тече гаранцията, ефект едва ли ще има.

ПП Между другото, два калпави ремонта са по-скъпи от един качествен, затова никак не ми е ясно защо е тази практика да се прави едно нещо по няколко пъти. А такава практика има, масова при това.
VLADO66 - майстор
Щото строителите работят с подизпълнители след етап груб строеж и като фанат някой от улицата.....
ICC - специалист
Водих няколко фирми, които по моя информация са сериозни и всички бяха единодушни- маха се всичко до бетон и наново. Дограмата е с алуминиев капак и отдолу има една допълнителна по-тясна част и водата се оттича не странично, а надолу и ходроизолацията трябва да я поема тази вода. Аз се боря сега да отпадне варианта газопламъчно , за да остане читава поне дограмата и да вземем решение за по-разумен и работещ детайл. Какво смятате, може ли да се разпробие допълнително странично дограмата, защото и това ми го предлагат. Не знам как ще се преборя!
fox_vt - майстор
Май най добре ще е да се махне всичко и да се направи както трябва да не стане двойна работа.Иначе ако се облепи дограмата с нещо което ще издържи на пламъка,но какво нз :? На една камара нови блокове съм виждал тоя "феномен" я обръщането към дограмата закрива дупките я отгоре е сложен перваз който ги запушва :shock: На един тоя дето лепил плочките в банята го мързяло да реже дупка за отдушника и залепил плочки отгоре :prayer: .И как да даде човек една камара пари за "нов" апартамент или по голямото зло ипотека за 30 години като след толкова години ще е по зле от сегашните панелки #-o
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за газопламъчно полагане и ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: