Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Привет на всички!
Реших да си направя окачен таван в коридора със скрито LED осветление, но когато почнах да си правя чертежите ми хрумна дали немога да го направя по друг начин. По долу съм прикачил чертежа на това което исках да стане, а сега искам да попитам:
Неможе ли (гледайки чертежа) разтоянието, което е от тавана до гипсокартона 150мм, да го направя 60мм, и канала за LED осветлението, който ще ми глътне още поне 12-13 метра UD профил, да го няма? Т.е вместо канал ще намаля височината на тавана и Лед лентата ще я сложа директно върху големите листи ГК. Естествено ще променя разтоянието на UD-тата, които са директно хванати за тавана, така че да получа разтояние от стената 60мм. По- долу съм качил схема на новото изпълнение за което искам да разбера дали не е по- добре, а и по- красиво, като конструкция?

П.С. Не че искам да спестя 10- 15 лева от материал, просто гледах снимки във форума и в интернет на тавани, които са с ЛЕД лента и ми се струва, че при тях няма ниша, ами лентата е сложена директно върху картона и седи доста красиво.
Общо взето искам да получа това, но с други цветове:
http://www.google.bg/imgres?hl=en&biw=1 ... x=43&ty=73

Прикачен файл

Сечения .jpg

Прикачен файл

New.jpg New design

Прикачен файл

Окачен таван- коридор.rar
(607.51 KиБ) Свален 68 пъти

Тема "Оптимизиране на окачен таван в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: