От мобилни телефони до цифрови камери
ge6aaaa3 - специалист
Като гледам, нета се е напълнил с всевъзможни питанки и проблеми около циганизацията, ама като моя не намерих... :mrgreen:
Преди около месец взехме гореспоменатия декодер за вилата на село, монтирах го както си му е реда, завъртях антената на 90 градуса и го пуснах да сканира... Останах доста разочарован, когато ми намери само БГ он еър и то с 25% качество... Започнах да въртя антената - никаква промяна, но когато започнах да разбутвам коаксиалния кабел, влизащ в декодера, качеството започна да подскача от 0 до 97% и при едно положение на кабела се стабилизира на 90%. Пуснах ново сканиране и чудо! Намери 11 телевизии с качество на сигнала 97% и интензитет 85%. Така изкара до миналата седмица, когато трябваше да размествам цялата "установка" и повече не можах да го наглася на това положение, вместо това, буксата на декодера се изкърти, та и гаранцията не може да се ползва... Отворих декодера, запоих отново буксата и продължих с опитите, но без резултат.
Убеден съм, че е слаба спойка, защото няма какво друго да прави тези въртели. Предполагам, че е някъде в RF частта, която е отделена в метална екранираща кутийка на платката, но всичко вътре е SMD и не мога да бъркам с поялника да презапоявам. Оглеждах цялата платка няколко пъти под лупа, но няма нищо очебийно.
Между другото, "открих", че целия декодер "излъчва" на около 100MHz, което е от импулсното, най-вероятно, но ми се струва, че не е нормално.
Някакви идеи преди да съм пъхнал платката във фурната? :-D
velas - специалист
Свий малко средните пластинки на буксата.
AAsat - специалист
Ако антеннаата букса е от тези мъжки антенни RF буки, които се навиват на F съединител, проблема може да е в нея. Те разчитат на един контакт вътре в тях а той понякога се губи. Вероятността да е калпава спойка според мене е малка.
ge6aaaa3 - специалист
И двете неща ги опитах още на село, но не е това. При почукване с дръжката на отвертка по платката, показанията се изменят... :?
velas - специалист
Принципно тези декодери са за еднократна упортеба и явно вече трябва да се връща при създателя си... :)
ge6aaaa3 - специалист
Вчера презапоих всичко, до което стигна човката на поялника и стана коледно-новогодишно чудо - тръгна. :-D

Тема "Проблем с декодер TV Star T910" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: