• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Здравейте,
Попрочетох във форума какво е писано, поразгледах наживо някои модели и имам нужда от съвет. Какви ограничения имам:
1. Става дума за 100+ броя – цената е фактор, да кажем 5лв./точка е добре.
2. Да има двойни, тройни и петорни рамки.
3. Да има кръстат ключ в серията.
4. Клавишите на ключовете да не са много по-малки от рамката, например Schneider Unica не ми харесват, макар и по-луксозна серия.
5. Качеството, разбира се, е основен фактор.
Знам, че има много доволни от турски производители, но засега съм ги отделил от избора.
Засега фаворит ми е Schneider Anya, отговаря на горните изисквания, само да преглътна, че е турски. На външен вид отпред и отзад има известна разлика в изработката, спрямо испански Schneider Unica. Но пък последния е ~8лв./точка. Въпроса е дали и вътрешно испанския е много по-добър.
На Симон (четох, че ги хвалите) не намерих, на Legrand, май няма аналогична серия за тези пари.
Някакви съвети?
П.С. Виждам на Legrand Cariva се вмества в цената...
boqn_zara - специалист
Колега по принцип Anya e най-ниския клас на Schneider но от нея съм виждал и кръстати.Другия вариант ти е Legrand но не съм сигорен дали има кръстати.Legrand са по-скъпи от Anya.Има и на Makel добри,но мисля че до към 5лв е добро решение Anya а пък и за 100 броя всеки ще ти направи отстъпка.
radius - майстор
И Anya, и Cariva имат кръстати, поне това съм проверил. Легранда откъде ли произхожда?
moimoimoi - майстор
nikolson написа:
А български? http://www.naidenkirov.com/clients.html
днес не е 1 април колега
лично аз най харесвам на GEWISS
VLADO66 - майстор
moimoimoi написа:
nikolson написа:
днес не е 1 април колега
лично аз най харесвам на GEWISS
И аз ги харесвах докато не се наложи да си взема един специфичен четворен ключ съставен от секция с лампа и три светещи бутона за което ме изръсиха 75лв. :x
boqn_zara - специалист
По принцип са Френски Legrand!Пращам ти на лични малко инфо за марката.
radius - майстор
Мерси на боян_зара, разгледах нещата, остава да видя наживо и да разцъкам legrand cariva, за да сравня със Шнайдера. На вид клавиша е по-малък, но ще видим, може да е удобен.
nikolson написа:
Разгледах и на тази фирма продуктите. Не видях отнякъде да може да се смени езика на сайта (само на английски е). Нямам проблем с английския, но бива ли такова отношение. Просто ги отхвърлям, дори да са най-добрите. В Гърция и Турция едвам се оправих, защото хората си държат на националното и на много етикети няма на английски нищо, а тук дори фафлите са Chaika. Мерси за варианта все пак и се извинявам за лиричното отклонение.

Давайте акъли да не цикля "само" между 2 марки.
Chefo77 - майстор
El-Bi не били лоши, казват ...
Турски.
vk - специалист
Вземай Cariva-та, малко по-добри са от Anya (бившо Alia)
Май че ги внасят Телетек
То избора е между 4-5 марки: Schneider, Legrand , Gewiss, bticino (по дизайнерски и по-скъпи), останалото са турски и китайски
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на ключове и контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: