• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velsi - Почетен майстор
Тези дни чух отнякъде, че контролера на един светофар струвал 70 хиляди лева! :? :shock: Според вас възможно ли е? То ако е така, да влизаме в бизнеса със светофари... :-D
evdoki - специалист
Знам за английските светофари.Под светофара , там където примерно спират колите на червено се вгражда предавател /датчик някакъв/, и щом започнат да се застояват колите, автоматично се удължава зелената вълна , съответно намалява червената.Намаляват задръстванията.
Antonini - специалист
velsi написа:
Тези дни чух отнякъде, че контролера на един светофар струвал 70 хиляди лева! :? :shock: Според вас възможно ли е? То ако е така, да влизаме в бизнеса със светофари... :-D
Според мен не е възможно да са толкова скъпи тези контролери. Освен това ако беше така отдавна да е изтекла информация от самите служби които ги поддържат, и да са ограбени всички табла на светофарите. Даже допускам, че е напълно възможно нашите сфетофари да се управляват релейно.
Palawnik - специалист
velsi, да ти се намира вуйчо владика или поне депутат?

Ако НЕ- зарежи тогава.
Ако ДА - включи ме в далаверата.

:)
hygro - майстор
Със сигурност не струва толкова, но ако се доставя от "свой" човек, може да се ПЛАЩА по толкова. А за данъкоплатеца ... :headbash:
mien - специалист
Наскоро присьствах на монтажа на нов светофар,поразпитах колегите горе долу колко излиза на общината такова нещо.Те ми отговориха че светлините и контролера излизат около 3500,а изкопните работи около2000лв.Става вапрос за обикновено не много голямо крастовище,но все пак е далече от цената за която говорите.А конролера го видях и е една малка платка с програмен чип и другото е релета,нищо сложно,чипа се програмира с лаптоп за 5минутки и готово.
velsi - Почетен майстор
Точно така си го представях и аз и затова тази цифра силно ме стресира. В нашия град има много места, които буквално "плачат" за светофар. При такава нормална цена явно просто става дума за обикновено безхаберие...
mien - специалист
Е Велси не се оплаквай от този хубав град,учил сам 4 години там и сам очарован,даже скоро пак ще дойда да се саберем с приятели.
Justy - майстор
Велси, съгласен съм, че цената не кореспондира с нищо реално. Мога да посоча и други дейности, откъдето да се изкарат добри пари. Ама, май първо трябва да вземем властта :?
velsi - Почетен майстор
Принципно не се оплаквам, но много неща могат да се направят, за да стане още по-хубав.
  • 1
  • 2

Тема "За светофарите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: