Здравейте, ползвам система на твърдо гориво за 2 етажа къща с котел, тръби с ал вложка, 10 панелни радиатора корадо с ръчни обезвъздушители, 3 алуминиеви(5глидера) с ръчни обезвъздушители, 2 бойлера с автоматични ъглови обезвъздушителе на Калефи. Разширителя е на тавана, директно хванат за извода с топла вода на котела. Помпата е на студената вода Вило 3 степени, карам я на най-слабата. Струва ми се че засега е малко мощна, защото ползвам само 5 от панелните, 2 алуминиеви и бойлерите докато загреят. Усиля ли я се чуват повече шумове в тръбите най-вероятно от въздух. Това не се случва винаги, а на 2-3 дена веднъж сякаш влиза от някъде.
Проблема ми е на 2-рия етаж, където в алуминиевия радиатор най-често се събира въздух и последният глидер изстива. Често се чува и лек шум като от течаща вода в самия колектор на топлата вода, но при опит за обезвъздушаване въздух не излиза, за разлика от радиаторите където си излиза. Панелните зъщо събират въздух, но по-малко и по-рядко и не им влияе на работата.
Освен от автоматичните обезвъдушители да влиза въздух, направо незнам
Прилагам снимки
Проблема ми е на 2-рия етаж, където в алуминиевия радиатор най-често се събира въздух и последният глидер изстива. Често се чува и лек шум като от течаща вода в самия колектор на топлата вода, но при опит за обезвъздушаване въздух не излиза, за разлика от радиаторите където си излиза. Панелните зъщо събират въздух, но по-малко и по-рядко и не им влияе на работата.
Освен от автоматичните обезвъдушители да влиза въздух, направо незнам

Прилагам снимки
Прикачен файл
kotelno.jpg (112.34 KиБ) Видяна 3560 пъти
Прикачен файл
boiler 1et..jpg (89.65 KиБ) Видяна 3560 пъти
Прикачен файл
boiler 2et..jpg (89.18 KиБ) Видяна 3560 пъти
Прикачен файл
alum. radiator.jpg (99.27 KиБ) Видяна 3560 пъти
Прикачен файл
ruchen obezvuzdushitel.jpg (103.22 KиБ) Видяна 3560 пъти