Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги,
Доста изчетох из форума и като цяло в нета за шпакловане на стени. Разбрах че най-важното е да се подготви добре стената преди да се шпаклова - махане на тапети, стар гипс/варова мазилка и съответно грундиране.
С жената имаме апартамент, който е ЕПК но има вътрешни стени които са тухла и варова мазилка. Навил съм се сам да шпакловам целия апартамент с Ротбанд. Купих си няколко торби за да видя дали ще мога сам да се справя, като за грунд от долу съм решил да сложа Боро контакт (имам добри впечатления от него). Смятам дори да изправям някои стени с майки и по тях да водя мастара.

Повечето стени са на бетон, като махна тапетите ще грундирам и вече са готови за шпакловане. Някои имат от долу стар гипс (20+ години), трябва ли да го махна за да съм сигурен че няма да ми падне шпакловката от стената? Относно стените с варова мазилка, трябва ли да къртя варовата мазилка за да съм сигурен че няма да падне? На места варовата мазилка просто се рони и аз съм я поизкъртил за да съм сигурен че няма да падне. На прикачената снимка е една стена с основа варова мазилка + гипс.

Всякъкви съвети са добре дошли за мен. Благодаря предварително.

Прикачен файл

2014-01-18 17.31.55.jpg

Прикачен файл

2014-01-18 17.31.50.jpg
koldi811 - специалист
здравей,ти сам си си отговорил,сваляш навсякъде където пада и бие на кухо,а варовата мазилка не я чегъртай,ако е здрава..Грундираш хубаво,изчакваш да изсъхне 24ч. и действаш :)Поздрави!

Тема "Шпакловка на бетонни стени." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: