Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mravi - напреднал
Привет на всички!

Проблема е следният:бойлера(80 л.,на 5 год.) е монтиран в неотопляемо помещение.
Включен е постоянно.Ползва се през 2-3-4 дни за душа в банята и за мивката в кухнята(за измиване на вилици,чинии и др.-вечер)
Въпросът ми е,ако го включвам само когато е необходим за банята,ще има ли икономия на ток.За мивката на кухнята ще монтирам "Юнга"(и без това докато потече топла вода изтичат много литри..)
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ще има - ДА. Особено и ако загряваш бойлера на нощна енергия.
mravi - напреднал
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Ще има - ДА. Особено и ако загряваш бойлера на ооонощна енергия.

...въпреки,че ще трябва да се загрява от прибл. 0 градуса
Бойлера е Елдом,много запазен...
galin56 - специалист
Ако го ползваш за къпане през 4 дни е престъпление да го държиш през цялото време включен. Хората ги не изключват но се къпят всеки ден по 2-ма човека. Ако го включваш на нощна тарифа и само преди да се къпеш, ако се ползва толкова рядко колкото казваш, разхода на ел. енергия(парите за нея) ще падне 3 пъти.
marian1 - майстор
И само да те подсетя, вземи си едно седмично таймерче и проблемите ти изчезват - препоръчвам, защото съм ползвал и е удобство!
VLADO66 - майстор
Редно е като ще се спира бойлера,да му се направи допълнителна изолация.
shotik - майстор
mravi написа:
Привет на всички!

Проблема е следният:бойлера(80 л.,на 5 год.) е монтиран в неотопляемо помещение.
Включен е постоянно.Ползва се през 2-3-4 дни за душа в банята и за мивката в кухнята(за измиване на вилици,чинии и др.-вечер)
Въпросът ми е,ако го включвам само когато е необходим за банята,ще има ли икономия на ток.За мивката на кухнята ще монтирам "Юнга"(и без това докато потече топла вода изтичат много литри..)
Преди доста години правих такъв експеримент,сложих бойлерче 5 л ,не се видя голяма разлика,но се видя ,че водата в бойлера пожълтява ,защото застоява и жена ми настоя да махнем бойлерчето от 5 л. в кухнята и до сега сме така,само съм сложил седмичен таймер за определени часове за нагряване,а в случай че ми трябва водата да се нагрее ,го включвам принудително.
Това е моя опит !
mravi - напреднал
Благодаря на всички :)
С ваша помощ вече съм наясно.
Хубава Вечер !
angel_ov - специалист
marian1 написа:
И само да те подсетя, вземи си едно седмично таймерче и проблемите ти изчезват - препоръчвам, защото съм ползвал и е удобство!
Там е истината! И аз съм така. Нагласил съм го да вкл. в 4ч сутринта. Цял ден си има топла вода при къпане го вкл. принудително за всеки случай. До преди половин година не спирах въобще бойлера, но определено няма смисъл.

Тема "Въпрос за икономия на ток от бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: