• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
vsterev - специалист
Здравейте, първо да уточня, че четох доста тук във форума, но не намерих отговора на въпроса, който ме интересува. Иначе открих много интересна и полезна информация, която със сигурност ще ми е от полза. Предстои ми да правя окачен таван с лек наклон и в тази връзка имам няколко въпроса. Покрива представлява дървена конструкция - големи греди подредени през 60 см. с лек наклон от 6% в една посока, помещението е около 40 кв м. Окачения таван трябва да се положи на 50 см. под дървените греди като следва наклона им. Не мога да намера решение на задачата, защото ако разположа носещите профили напречно на дървените греди, като ги закача с бързи окачвачи и съответно удължителна тел към тях за да получа луфта от 50 см., то след това няма как да монтирам монтажните профили към носещите заради ъгъла които се получава. А ъгъла се получава заради липса на хоризонтална равнина между носещите профили.
Ето една схема на ситуацията:
Изображение
Pooh - майстор
Смени посоките на носещи и монтажни профили и решението ще се намери само. :wink:
vsterev - специалист
Здравей, това го мислих и аз, но някъде във форума пишеше, че задължително при дървена конструкция на покрива носещите профили се монтират напречно на дървените греди.
VLADO66 - майстор
vsterev написа:
Здравей, това го мислих и аз, но някъде във форума пишеше, че задължително при дървена конструкция на покрива носещите профили се монтират напречно на дървените греди.
Задължителна е двойната скара а не посоката.
vsterev - специалист
Да Владо, нали точно това питам - как да монтирам монтажните за носещите профили, защото се образува ъгъл и не мога да ги закрепя посредством крепежите.
КИМИ - специалист
Вместо телове може да ползваш профили за вертикалните.
Прорязваш профилите с ножица и ги хващаш странично със винчетата,
това което стърчи надолу се огъва нагоре и остава във ватата.
vsterev - специалист
chapara написа:
Изображение
На тази картинка виждам директно закрепване към дървени греди, не ми става ясно как да сваля тавана на 50 см. от тях, което е задължително условие.
vsterev - специалист
КИМИ написа:
Вместо телове може да ползваш профили за вертикалните.
Прорязваш профилите с ножица и ги хващаш странично със винчетата,
това което стърчи надолу се огъва нагоре и остава във ватата.
Да може би ще стане, но при този вариант не виждам начин да оправя нивото, режа по отделно парчета завивам монтирам и няма начин да регулирам при вече завинтен винт.
jekasus - майстор
vsterev написа:
но при този вариант не виждам начин да оправя нивото,
Два варианта -
При първия вариант правиш от два профила, при втория използваш парчета UD. Регулираш и закрепваш със копчета.
Прикачен файл:
DSC_0529.JPG
Прикачен файл:
DSC_0528.JPG
  • 1
  • 2

Тема "окачен таван по наклон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: