Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bou81 - специалист
Здравейте, правя вграден гардероб с плъзгащи врати, та въпроса ми е как мога да свържа луничките(който са над гардероба)като при отваряне на която и да е от двете врати да се святкат. Луничките ще са с траф. Предварително ви благодаря!
hidrazin - майстор
Гардероб
Двата прекъсвача свързани паралелно.
:partyman:
bou81 - специалист
Тази схема е с две вериги, тоест като се натисне едното копче се включва едната лента, като се натисне другото се пуска другата лнта. Нали правилно съм разбрал. На мен ми трябва схема като се натисне което и да е копче да се включат лунички който са на една верига. Значи кота е натиснато копчето да е затворена веригата , а като е освободено да е включена веригата.
hidrazin - майстор
Писал съм - обедини двете ключета. Или си представи една лампа с ключ. Ключа има два края. Към двата края на тоя ключ свързваш с две жици още един ключ.
:partyman:
bou81 - специалист
Извинявам се за неразбирането, но съм на вие с тоците, ще можеш ли да драснеш една схема, ако можеш да ми драснеш една схема, ще съм ти много благодарен. Предварително ти благодаря.
fikata - майстор
Изображение
На мен ми трябва схема като се натисне което и да е копче да се включат лунички който са на една верига.
ключ /микропрекъсвач/ с НЗ /NC/ нормално затворен контакт за 220-240V
fikata - майстор
правя вграден гардероб с плъзгащи врати
Въпрос на различни решения за начина на въздействие върху промяна на състоянието на микропрекъсвача и от там от какъв вид да бъде той и начина на монтажа му. Зависи от конкретните възможности на конструкцията на гардероба,вратите,начина на окачването им и дискретния монтаж на тези ключета.
Аз бих потърсил заради плъзгането микроключе с ролка от този вид:
Пример
Изображение

Тема "Свързване на лунички с два прекъсвача" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: