Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
juvesan - специалист
Здравейте,
доста време се чудих къде да попитам за решение на моя хм... проблем...
Ровейки в разни шкафове, намерих един нивелир PL10 - лазерен, с масичка, отклонител на лъча и други такива... а бе цял комплект без статив... Изображение та това чудо работи, обаче нещо не изглежда точен по метода с въртенето на 180 градуса, а и като го сравня с няколко нивелира Сола, които се мотат наоколо... По документи се води, че е неточен на 10 метра с 2.5 мм - няма начин да е така.... и тук идва въпроса - това чудо изглежда съвсем наред, няма нищо ударено и криво, опитите да поместя елемента с мехурчето и да изопача показанието не води до нищо - стабилен е като камък, а е неточен... не знам какво да го направя, в сервиз на хилти няма да го давам - няма да се изплати - ще ми съдерат кожата а идеи за регулиране нямам ... Някой да има идея какво се прави в този случай ? Благодаря предварително... :partyman:
lov - майстор
Ако става на въпрос за самото лазерче че не свети където трябва то би трябвало да има регулировачни винтове.
Няма измерителен уред на който да не предвижда възможност за калибриране
juvesan - специалист
lov написа:
Ако става на въпрос за самото лазерче че не свети където трябва то би трябвало да има регулировачни винтове.
Няма измерителен уред на който да не предвижда възможност за калибриране
Точно това е проблема, лазера си е перфектен... като сложа линийката и т.н точката е перфектна.... проблема не е в "стиковката" на лазера към тялото на нивелира , а в " мехурчето" спрямо тялото - не е правилно спрямо еталонен нивелир и при завъртане.... значи за илюстрация - когато го нивелирам на масичката в комплекта и мехурчето застане перфектно в средата и го завъртя на 180 градуса се получава разместване.... :axe:
п.с Разглобих го аз... наистина няма какво да се направи. Всичко ( без лазера де ) е фиксирано с някакво лепило и няма мърдане...как може да лъже не ми е ясно ...

Тема "Може ли да се калибрира лазерен нивелир хилти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: