• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kr1100 - майстор
Здравейте , колкото и да звучи нелепо съм стигнал до тази идея. Моля да не ми се смеете.

В рамките на 3мес .откраднаха от гроба на съпругата ми 3 бр мраморни фенери и вази. Офф днес се огледах и наоколо в рамките на 15 -20м е същата картина - без вази и фенери :?
Имам остатъци от гранитогрес подходящ цвят. Не ми е проблем да ги нарежа на размер залепя. Въпроса е във финалната част - ъглите - какво да сложа за да закрия фугите ? И да е естетически.
Алуминиеви или хромникелови ъгли отпадат поради посочената на 2 ри ред причина.
hidrazin - майстор
Въобще не е смешно. Няма за какво да ти се смеем. Предполагам е възможно вазите да се монтират така, че да не могат да се демонтират без да бъдат счупени или направени негодни за повторна употреба. :?
Аз бих постъпил по малко по друг начин, ама на някои хора тук няма да им хареса. Във вазата 200 грама и елемент за неизвлекаемост. :evil:
:partyman:
Тани - модератор
Ако ти допада стила на Гауди и имаш повече търпение, може да си направиш доста ефектни фенер и ваза, които да ти излязат почти без пари, което не е без значение, като знам колко струват тези за гробовете! Ето няколко идеи, но можеш да използваш креативността си!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ако ги захванеш здраво към основата, както каза Хидразин, то няма да успеят да ги откраднат без да ги счупят. Не забравяй да пробиеш отвор във вазата, през който да изтича водата. Ако на направиш, при първия по-голям студ, вазата ще се спука. За да я ползваш по предназначение, в нея можеш да поставиш втори съд в който да наливаш вода за цветята!
maptod - специалист
Има лепила, които хората правещи паметници ползват. Питай тях.
Друг вариант е с анкер, но ще ти трябва акумулаторен винтоверт, едва ли има ток на близо.
hidrazin - майстор
Това с изтичането на водата като каза Тани е важно! Лепилата не помагат. Не са предвидени за против кражба.
Да си намери акумулаторен инструмент днешно време си мисля че не е проблем.
:partyman:
kr1100 - майстор
Благодаря за мненията. За отвора знам,за лепенето няма проблеми .
И вазата и фенера са откъртени от основата. Долната плочка от сглобката стои.
2 рата и 3 тата поредица би бях монтирал аз със "All Fix" нa "Soudal". Мисля си, че обрязвт силикона, с който са залепени с макетно ножче или подобно. Няма счупени парчета и при 3- те случая.
Последната ваза изкара най-дълго - бях и лепнал 1 плочка отгоре и може би не е привличала вниманието.
Винтоверт не е проблем, но със закрепване към "кутията" /название от работилниците за паметници/ при нова вандалщина ще се разбие кутията и става още по-сложно.
maptod - специалист
Няма оправия, не знам къде ще си ги врът тея вази... Защо не говориш с концесионера на гробището? Другия вариант изисква много нерви. Слагаш ваза и почваш да дебнеш през ноща... от там нататък :axe:
stamenov1 - специалист
А ако се добавят дълбоко гравирани имената на покойника, може и да не ги откраднат поради невъзможността после за бърза препродажба.
Пробвай да надереш двете повърхности и да ги залепиш с флексово лепило за плочки,така няма да може да го изрежат
kr1100 - майстор
Вече се отказвам да правя нещо. направих фенер от рязани плочи гранитогрес - няма го, вазата от мрамор изчесна , правих пак четвъртита от гранитогрес имитация на камък - хваня я липсата.
Няма оправия . Наоколо гледам масово няма фенери и вази от мрамор.
Вдигам ръце и се отказвам - мисията е невъзможна.
Минах на пластмасова ваза и метален фенер еднодневка.
  • 1
  • 2

Тема "Идея за ваза и фенер на гроб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: