Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Привет,
предстои промяна (доработка) на таблото
Прикачен файл:
Apart tablo.jpg
Обаче не достигат позиции, а строителят е икономисал ДТЗ-тата, както беше по проект. Та сега се колебая м-у два варианта.
1. Отказвам се от ДТЗ и позициите ще стигнат.
2. Обединявам някои кръгове в един предпазител и така оасвобождавам 6 позиции за 3 броя защити.
За смяна на таблото вече нЕмам нерви, пък и стената е бетон и не ми се троши.
sts - специалист
Защо дилема реализира се втори вариант.Демонтаж на АП за бойлер и монтаж на ДТЗ 2Р 20/0.03 А комбинирана.
На останалите две ДТЗ да се разпределят по четири АП.Комбинирането да се направи според консуматорите/равномерно разпределение на товарите/.
Последна промяна от sts на вт мар 18, 2014 9:58 am, променено общо 1 път.
Кики - специалист
Junak написа:
Помисли и за DPN :)
+1
Според мен това е единственото възможно решение ако се държи да има ДТЗ, но пак ще се наложи да се обединят някой токови кръгове след добро разпределение. На климатици и осветление може без ДТЗ
PS-kozi оправи си заглавието че звучи малко като Диадема
val4o89 - специалист
Най-добре подмени цялото табло в случай, че са ти останали тапети от същия модел. Демонтаж на старото и монтаж на новото като време е около 2-3 часа с чакането на гипса и връзването. Всичко друго е компромис.
Кики - специалист
Човека казва че е бетон и не му се копае, 2-3 часа е доста оптимистечен вариант за време освен това следващия вариант на ТАП е 24-ка двуредово и играчката наистина става голяма. Има си начин нещата да се направят и с разумен компромис.
shadow__01 - майстор
Не е разумен вариант, но е най-евтиния. Има място за два предпазителя или една ДТЗ. Слага се една обща ДТЗ за всички кръгове. Това за без къртене и разкачане на всичко.
Аз бих си го оставил така. Може и без глупости като ДТЗ.
MIRO_073 - майстор
Като гледам колко марки предпазители има по това табло...и LS и EATON и SCHNEIDER ти сложи ДТЗ CHINT или SIEMENS и мазалото е пънно

П.П. То май четирите леви предпазители нищо не захранват :?
chano3891 - специалист
То като видиш и колко нули има си личи че има свободни предпазители, или нулите са вземени от др място но не и от таблото.
sts - специалист
Кики задължително осветлението и климатиците не трябва да се включват през ДТЗ.

Тема "Диалема с апартаментно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: