Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dimitrov - напреднал
Здравейте, реших да попитам в този форум, защото виждам коректност и наистина добри съвети.
Та въпросите ми, по които са надявам да получа съвети са следните
Купихме си двор в близко село /до Стара Загора/. Има разрешение за строеж на паянтова стопанска постройка 30 кв.м. от 1985 год. Такава постройка има изградена, само че тухлена. Липсва в скицата, но от 10 дни вече е декларирана в общината. Вода има - водомерът е в шахта до постройката има и договор с ВиК. Ток има, даже трифазен с партида и всичко. Чудя се дали с изваждане на удостоверение за търпимост на наличната постройка и в последствие с разрешение за допълващо застрояване да долепя до нея две "паянтови" спални и една баня и да се получи приятна вила или да отивам на доста по-скъпия вариант със строеж по всичките му правила. Ясно е, че въпросът ми е "андрешковски" ама какво да се прави.
Поздрави!
piron45 - майстор
Е ти сам си го казал. Скъпия вариант е законовия с всичките му бюрократски щуротии. Но като се има предвид че имота е на село, нещата определено могат да минат и по лесно с една много важна уговорка. Разбирателство със съседите. Можеш да ги обиколиш и да им кажеш какво искаш да правиш и дали ще ти разрешат, дали имат нещо против подобни интервенции в твоя имот. Ако са настроени добре дори можеш да им предложиш и да се подпишат под някакъв текст в този смисъл за да не се отметнат в по късно време. От там нататък си правиш каквото си наумил и не трябва да имаш ядове.
Аз на този принцип си направих пристройка на къщата 28м2 само с устно разрешение на съседите и то в града. Спестих си много нерви и пари за разправии с общината.

Тема "Двор със стопанска постройка в него?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: