Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bikerider_ - специалист
Купих си щепсел с ключ на него, удобен до толкова, доколкото удредът стои включен непрекъснато в контакта и не се изважда непрекъснато щепселът от там, за да се уширяват гнездата му от ваденето и слагането наново на щепсела. Обаче се питам, до колко KW носи един такъв ключ-щепсел? Вътре контактните пластини не са с кой знае каква площ, та се чудя, ако закача уред с мощността на домакинска фурна към него, дали ще ми гаси бушоните често от прегряване или дали директно няма да се запали от натоварването?
Купих го от тук http://www.elkab-bg.com/page.php?n=128780,
но така и забравих да ги попитам до колко носи. Няма и описание към него, прави се в Смолян само доколкото разбирам от щампите на него и се продава в... найлоново пликче, без никакво упътване и без щампи на него за параметрите му.
thinkpad - майстор
Имам същият на външен вид. Рейтингът му е 10А/250V. Отдолу си го пише, има и една буква "К" - сигурно е логото на завода. Днес го ремонтирах. Пластината на стационарната част от контакта на ключа е занитена към пина на щепсела, който влиза в контакта. Беше се разхлабило нитоването и първо се чуваше вътре как искри там, второ - нагряваше се целият пин. Сега след пренитоването пак работи. Ползвам го за една кафемашина.
п.п На картинката в линка ти пак си го пише, между другото. Не си гледал хубаво.
Последна промяна от thinkpad на съб май 24, 2014 11:06 pm, променено общо 1 път.
r74
Ако е същият от снимката 10 ампера. Определено не е подходящ за готварска печка.
thinkpad - майстор
r74 написа:
Ако е същият от снимката 10 ампера. Определено не е подходящ за готварска печка.
10А - сложи ги 2000(2300)W. За дребни консуматори. А готварска печка сигурно има ключове.
bikerider_ - специалист
Не то тя си има ключове, Горение-то, обаче... едната от глимлампите понякога присветва, като все едно печката работи, а тя реално е изключена. Това го прави още откакто е нова, отдавна не е нова, на над 14г. е, преди 4г и правих основен ремонт, смяна на ръждивия муфел и не открих нищо смущаващо вътре по инсталацията. Нямам утечки на ключа, но може би поради влажността в помещението, която е почти перманентно висока, някъде се образува такава в самата фурна. Затова бих и сложил такъв щепсел вместо обикновения. Но при включени едновременно фурна и котлони се страхувам, че ще прегрее щепселът.
hidrazin - майстор
bikerider_ написа:
...Затова бих и сложил такъв щепсел вместо обикновения...
Недей. То по принцип и щепсел не е желателно.
:partyman:
bikerider_ - специалист
hidrazin написа:
bikerider_ написа:
...Затова бих и сложил такъв щепсел вместо обикновения...
Недей. То по принцип и щепсел не е желателно.
А какво е желателно?! В момента е с такъв фурната Изображение
щото тя като се купи идва само с кабел...
hidrazin - майстор
Не случайно идва само с кабел без щепсел. Ползва се нещо такова - твърда връзка.
Изображение
Chefo77 - майстор
Сигурен ли си, че си идва с кабел?
Защото и на майката керамиката (2003), и нашата газо-токова (2006) си дойдоха без нищо. Аз купувах кабел и свързах на майката, на нашата не помня, но май техника си го донесе. Но на нея и консумацията и е по-малка ... И двете са Горенье.
А това на снимката по-долу си е просто ъглов щепсел. Нищо общо с твърдата връзка, която е посочил Хидразин и която е препоръчителна за мощни консуматори.
hidrazin - майстор
:? Абе да да знам. На някои май им мятат едно парче кабел вътре като "бонус". То за толкова пари...ако аз ги продавах и твърда връзка щях да им подаря. :-D

Тема "До колко KW издържа този щепсел с ключ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: