Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
icodj
ПОМОЩ:Дайте идея как да сваля старият балатум в панелен апартамент.Започнах основен ремонт и искам да го сваля имам чуството че е направо невъзможно.УЖАСС!!!
Стефан - майстор
Дай малко ориентири - какво ще слагаш вместо балатума? В повечето случаи той е залепен с Ц200. И наистина се маха много трудно
expander - специалист
Чувал съм за мокрене с гореща вода с разторен прах за пране, но никога не съм пробвал. Скоро и на мен ми предстои... :roll:
Osiris - специалист
ако е Ц200 с топла вода
може и парочистачка да нагряваш там където отлепваш :oops:
icodj
Решил съм да правя замаска и да слагам масивен паркет.Купих едно длето към перфоратора и ще пробвам с него дано стане,че апартамента е тристаен.Другият път ще си купя гарсониера :lol: :lol: :lol:
Osiris - специалист
Замазка добре но няма ли да ти се надуе паркета от влагата трябва да я чакаш да съхне защо не пробваш суха посипка на кнауф или с изолацията дето я слагат под паркет само не съм много сигурен трябва ли да се маха балатума или може върху него
Гост
апартамента е бил общински и е в много лошо състояние и искам да изхвърля всичко от него
Osiris - специалист
Ами махни балатума колкото е възможно и пак виж системите за сух под
Стефан - майстор
Osiris написа:
Ами махни балатума колкото е възможно и пак виж системите за сух под
Не разбирам какво им харесвате на сухите посипки?За мен това е начин да се прави от майсторите на чужд апартамент, че е по-лесно. Аз не бих си сложил такава.
Когато аз махах балатума, даже и с гореща вода поливах, но пак е трудно. А щом ще се прави замазка, не е нужно да се чисти всичко. Първо трябва да се опита да се отлепи чрез издърпване поне горния му слой. Той не е цялостно залепен. След това е достатъчно с длетото да се направят не много дълбоки и широки улеи хаотично, но достатъчно нагъсто. След това се прави разтвор от теразид, цемент и пясък / пресят през мрежа против комари на прозорците, в зависимост от дебелината на замазката /, и вода, с предварително сложено в нея лепило Ц200/ нещо като айрян /.
Става много здраво. От опит го казвам.
Гост
благодаря,точно така си мисля да направя това със сухата мазилка не ми харесва

Тема "сваляне на балатум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: