От мобилни телефони до цифрови камери
8180 - майстор
Здравейте,
Трябва да съдействам на съседи.
Въпросното НЕО е бая голямо и тежко - трудно за местене отваряне и под. Ще съм благодарен за предварителни насоки.
Преди седмица ми звъняха - не искаше да се включва. След обръщане на щепсела е тръгнал.
Сега (не съм го гледал лично) преминавал в безкраен режим на автоматично подреждане на програмите. Май и преди имаше "разместване" на каналите.
Вероятно е над 10год. и не е отварян, чистен, ремонтиран. Картина, звук (стерео) са си добри.

Ако има вероятност без много зор да се подкара по-трайно - бива. При тежки ремонти в сервиз, сигурно ще се отиде на нов. Експертно мнение търся.
Уж няма проблеми с дистанционното, но ги съветвах да опитат със стационарните бутони миналия път - може евентуално там нещо да е заяло.
Свързан е към подземна кабелна, но по фасадата кабелите са външни. Съседите не са се оплаквали след зачестилите бури и гръмотевици.

Ясно е, че не разбирам много от ТВ - отдавна не ми е работа електрониката.
Идеята е, ако вероятността да го оправя с еднократно посещение/преместване да викам чирак или специалист на место.
Благодаря,
fbr - майстор
Най-вероятно се касае за ликажен бутон в локалната клавиатура. Ако локалната клавиатура е изнесена с кабел от шасито, изключваш я, и да работят само с ДУ. Ако не е, намираш начин да отстраниш бутоните от веригата за идентификация на командите. В общия случай, при ненатиснат бутон, на извода за идентификация на командите трябва да имаш напрежение равно на захранващото на процесора. Пък ако почерпят, може да разпояваш бутоните един по един, докато улучиш.
8180 - майстор
fbr написа:
Най-вероятно се касае за ликажен бутон в локалната клавиатура.
=D> :partyman: :)

Колега fbr,
Да благодаря за ТОЧНАТА диагноза и насоките за лечение. :respekt:

Не знам доколко ще е полезно за други, но да докладвам.
Не бях отварял телевизор от 15год. и бях приятно изненадан от добре премислената конструкция. Вярно, доста винтове по корпуса, ама днес сме механизирани, а отворите допускаха къси битове в магнитен държач.
Наложи се да откача само 3-4 кабела за да стигна до челната платка.

Първо изключих целия кабел към платката с бутоните. ТВ-то тръгна правилно, но без връзка с дистанционното (приемникът му е на същата платка/кабел). Наложи се да извадя платката и да елиминирам подозрителния бутон (Автоматично търсене). Дори не го мерих - разпоих един резистор към него. Сега останалите бутони си работят, а елиминираният никога не е ползван.
Сигурно ще поработи още ТВ-то, още повече, че си има достатъчно место (в една секция).
Картината е доста добра, според мен, звукът също е приличен (без компромиси за марката и възрастта).
Още веднъж благодаря за съдействието - стана както ми се искаше - 3 часа със салатката. :)

Тема "TV NEO CRT - побърква се!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: